divendres, 20 de març de 2015

Conill amb xocolata. El conill

Aquest mes de març, quan la Mercè de Destapant cassoles ens proposava cuinar una de les receptes del blog Els fogons del pare, vaig començar a llegir i a repassar totes les receptes d’aquest interessant blog. La primera cosa que em va cridar l’atenció és que hi ha dos aliments: el bacallà i el conill, que són ingredients principals de moltes receptes.
Pel que fa al bacallà, puc dir que jo també sóc una gran amant d’aquest aliment i m’agrada de totes maneres, En canvi, el conill és una carn que no acostumo a preparar gaire. Ja sé que és una carn blanca, molt saludable, però no sé perquè no tinc gaire tirada a cuinar-la. Així és que, una mica per intentar compensar l’ oblit inconscient d’aquesta carn a la meva cuina i una mica com homenatge al Manel del blog Els fogons del pare que es capaç d’oferir-nos una gran quantitat de exquisides preparacions de conill, vaig decidir fer una recepta amb conill i us asseguro que no serà la darrera vegada perquè el resultat va ser espectacular.
Conill amb xocolata


Ingredients
Un conill
Una ceba
Una pastanaga
½ quilo de xampinyons
½ cabeça d’alls
2 preses de xocolata negra
Un grapat d’ametlles torrades
Un gotet de vi ranci
Oli, sal i pebre negre

Preparació:
Salpebreu el conill
Fregiu-lo  amb una mica d’oli fins que agafi una mica de color.
Reserveu-lo
A la mateixa cassola sofregiu la ceba tallada i els alls pelats, però sencers.
Quan la ceba agafi una mica de color, afegiu la pastanaga tallada a bastonets.
Continueu la cocció durant uns minuts.
Al cap de 5 o 10 minuts, incorporeu els xampinyons tallats a quarts i el conill, però reservant el fetge fregit.
Incorporeu el vi ranci a la cassola i deixeu coure uns 2 o 3 minuts
Cobriu tot el contingut de la cassola amb una mica d’aigua.
Tapeu la cassola i deixeu coure durant una hora aproximadament. (Jo ho vaig fer a l’olla ràpida i amb 12 minuts va estar cuit)
Prepareu una picada amb dos grills d’all, un grapat d’ametlles, el fetge del conill fregit, la xocolata i una mica de sal i pebre.
A mitja cocció ( si és en una cassola al cap de mitja hora i si és amb una olla ràpida al cap de sis minuts) tireu la picada sobre el conill i deixeu coure.
Com tots els guisats i els estofats encara serà més gustós si ho feu d’un dia per l’altre.

El conill
Quan es pensa en carns blanques, que són més saludables que les carns vermelles, sempre pensem en el pollastre o en el gall d’indi i sovint ens oblidem del conill. Hi ha moltes raons, però, per consumir carn de conill. Aquestes són les principals:
És un aliment amb molt pocs greixos i per tant, molt adequat per aquelles persones que volem perdre pes o mantenir el  pes ideal.
És una carn amb un contingut en colesterol molt baix.
Conté minerals com el ferro, el zinc i el magnesi.
Té un alt contingut en vitamines del grup B (B12, B3 i B 6).
Les proteïnes de la carn de conill són d’alt valor biològic, molt adequades en tots els períodes de la vida.
És fàcil de digerir.

Permet moltes preparacions: planxa, guisats, estofats, al forn...
Contingut baix en sodi, per tant, una carn molt adequada per a les persones que tenen hipertensió.
És baixa en calories. 100 grams de conill tenen només 133 kcal.
I la principal.......és que està boníssima.

4 comentaris:

  1. Em sembla perfecte que t'hagis decidit justament a fer una recepta amb un ingredient principal que no és precisament un dels teus preferits. T'ha quedat una presentació molt atractiva!, gràcies per participar!!! Espero hagis gaudit mirant i remenant el blog del Manel!

    ResponElimina
  2. Quina proposta més bona! Quan era petita era el plat dels dies de festa a casa de la tieta rosita!!!
    Qué bona pinta i per anar sucat pà!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. La veritat és que ha d'estar boníssim! Com sempre són d'agrair els teus comentaris nutricionals, que ens ajuden a confeccionar millors menús i més saludables! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Hola Conxita,
    Moltes gràcies per dedicar part del teu temps en navegar per entre les propostes del meu bloc. Celebro saber que hi has trobat algunes receptes que t'han fet el pes.
    Tens raó el bacallà i el conill són dos plats que quan els trobo a la carta d'un restaurant ja no acostumo a buscar gaire més.
    Aquest conill amb xocolata té una pinta fantàstica.
    Aniré seguint les teves receptes.
    Una abraçada.

    ResponElimina