dimarts, 24 de juny del 2014

Amanida de blat de moro i arròs. Les conserves vegetals.

No sé si a tothom li passa, però a mi, quan arriba la calor el que em ve més de gust és una amanida. Però no m’agrada menjar sempre el mateix tipus d’amanida, m’agrada anar variant i introduir nous ingredients i combinacions. I avui he pensat per què no combinar dos cereals com l’arròs i el blat de moro?
A més ha estat fàcil i ràpid, mentre bullia l’arròs he obert una llauna de blat de moro, he tallat les verdures i en pocs minuts ja tenia l’amanida llesta per menjar.

Amanida de blat de moro i arròs


Ingredients: (2 persones)
1 tasseta d’arròs
1 llauna de blat de moro
1 alvocat
1 ceba
1 tomàquet

Preparació:
Bulliu l’arròs en aigua abundant amb una mica de sal.
Quan l’arròs estigui bullit, escorreu-lo i reserveu-lo
Peleu i talleu la ceba ben prima
Peleu i talleu en daus l’alvocat
Renteu i talleu en daus el tomàquet
Poseu en un bol l’arròs bullit i fred, el blat de moro, l’alvocat, la ceba i el tomàquet.
Remeneu bé per tal de que es barregin bé tots el ingredients
Amaniu amb una vinagreta o simplement amb una mica d’oli d’oliva.

Les conserves vegetals
Les conserves vegetals no pretenen substituir a les fresques, però son còmodes de guardar, segures i serveixen per treure’ns d’algun imprevist o fins i tot ens resolen molts problemes si no tenim temps de cuinar o estem cansats. Les verdures en conserva són una bona solució quan volem preparar un plat o un acompanyament saludable. Per tot això una bona sèrie de pots i llaunes de conserves vegetals al natural no haurien de faltar mai en el nostre rebost: mongetes, pèsols, faves, blat de moro, bledes, espàrrecs, amanida russa....
Les conserves vegetals poden ser una part important de la nostra alimentació ja que ens aporten calci, magnesi i potassi, així com beta-carotens i vitamines tan indispensables com la vitamina A o l’àcid fòlic.
La industria alimentaria de les conserves ha centrat la seva atenció en elaborar uns productes envasats de manera hermètica i sotmesos a esterilització amb la finalitat d’obtenir uns productes que mantinguin al màxim les seves propietats. Tant és així, que actualment les conserves vegetals tenen un contingut nutricional molt similar a les verdures fresques, degut d’una banda als sistemes de conservació, cada vegada més perfeccionats i al fet de que la conserva es realitza amb el producte acabat de collir i en el punt òptim de maduració.
Haurem de tenir en compte, però, una sèrie de coses quan decidim consumir verdures en conserva. La primera és que serà sempre millor optar per conserves al natural, la segona, que els productes siguin de qualitat i la tercera és saber que les conserves vegetals tenen una quantitat important de sal que pot arribar a ser 8 vegades més gran que la del mateix producte en cru. Per tal d’evitar aquesta ingesta tan gran de sal, el que haurem de fer és rentar i deixar escórrer la verdura, no aprofitar el suc i per descomptat, no afegir més sal.
I finalment cal tenir en compte que si aquestes verdures s’han d’escalfar abans de consumir-les, ho haurem de fer a baixa temperatura per tal de que conservin al màxim els seus nutrients.
Si a més d’obrir la llauna o el pot i escalfar, posem una mica d’imaginació i ganes, podrem convertir una senzilla llauna de conserves vegetals en un excel·lent plat de verdura. Per  exemple, serà fàcil preparar una magnifica i refrescant crema d’espàrrecs a partir d’una llauna d’espàrrecs de qualitat, una amanida de  llegums, tenint com a base principal un pot de cigrons cuits o un bacallà amb samfaina que prepararem ràpidament utilitzant una llauna de samfaina de la millor qualitat possible.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada