dijous, 29 de maig del 2014

Pintxo d’alvocat i anxova. Tapes i cervesa

Ara que el bon temps s’acosta aprofito la oportunitat que ens ofereixen els nostres amics de Memòries d’una cuinera i preparem una tapeta, ja que les tapes és la seva proposta per aquest mes de maig. Unes tapes per poder menjar en un sopar, mentre gaudim del bon temps, d’una bona companyia i d’una estona de bona conversa.
Com a tapa he optat per un pintxo amb uns ingredients saludables, lleugers i mediterranis.

Pintxo d’alvocat i anxova


Ingredients:
1 barra de pa de cereals
1 alvocat gran
1 tomàquet
½ ceba
1 llauna d’anxoves en oli d’oliva
1 paquet de brots d’alfals

Preparació:
Talleu el pa en llesques.
Obriu l’alvocat, traieu el pinyol i traieu la polpa amb una cullera.
Aixafeu l’alvocat amb una cullera de manera que quedi una pasta.
Renteu el tomàquet i talleu-lo  en trossos petits.
Renteu la ceba i talleu-la en trossos petits.
Col·loqueu sobre cada llesca de pa una mica de pasta d’alvocat, a sobre uns trossos de tomàquet i de ceba.
Poseu a sobre una mica de brots d’alfals.
Finalment, afegiu un filet d’anxova i un raig d’oli d’oliva.

Tapes i cervesa
Ara que arriba el bon temps ve molt de gust seure a la terrasseta d’un bar i prendre una cervesa o a la de casa  i menjar unes tapes. Però què passa amb la nostra alimentació saludable i la nostra dieta?
Pel que fa a la cervesa, malgrat els tòpics, podem dir que és una beguda natural amb un contingut calòric moderat i que a més ens aporta minerals, vitamines i fibra. Si el seu consum és moderat ( 1 o 2 canyes al dia) la cervesa és una beguda adequada i que te propietats antioxidants i poques calories, ja que una canya conté 70 kilocalories i si la cervesa és sense alcohol, només en te 16.
Quant a les tapes, dependrà del tipus de tapes que triem. Haurem d’intentar evitar els fregits i les salses amb molts greixos i optar per tapes que tinguin verdures i altres aliments baixos en calories i greixos. A part, de les verdures els peixos i els mariscs també són una bona opció perquè acostumen a ser saludables.
D’altra banda, les tapes s’acostumen a servir en plat petit, amb la qual cosa també ens ajudarà a controlar la quantitat de menjar i el que és més important, quan fem un sopar de tapes acostuma a ser un sopar en companyia i quan el menjar serveix també per socialitzar-se és millor en tots sentits.
Així és que no haurem de renunciar a prendre unes tapes i una cervesa en bona companyia, només caldrà controlar les quantitats i triar uns ingredients lleugers i saludables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada