.
Després de les festes nadalenques, dels àpats més
elaborats, de les dosis una mica massa abundants de sucre, dels “extres”
...tornem als àpats senzills, fàcils i saludables de cada dia, com aquest arròs
fàcil i ràpid de fer i també molt bo.
Arròs
fregit amb olives i gambes
Ingredients
-1 tassa d’arròs per persona
-1 pebrot vermell
-1 pebrot verd
-1 carbassó
-1 ceba gran
-400 grams de gambes pelades
-un rajolí de salsa de soja
-un pot d’olives farcides d’anxova
-un gra d’all
-4 cullerades d’oli d’oliva verge extra
-sal
Preparació:
Bulliu l’arròs durant 10 / 12 minuts.
Escorreu l’arròs i deixeu-lo refredar.
Reserveu-lo
Talleu en quadrets petits els dos pebrots, el carbassó i
la ceba
En un wok amb l’oli, sofregiu les verdures
Afegiu les gambes i sofregiu-les també lleugerament
Salpebreu
Reserveu les verdures i les gambes en un bol
En el mateix wok i amb l’oli que hagi quedat, sofregiu l’arròs
amb compte de que no s’enganxi.
Afegiu la salsa de soja i deixeu coure un minut més sense
parar de remenar.
Afegiu el sofregit de les verdures i de les gambes
Afegiu les olives farcides que haureu tallat prèviament per
la meitat
Deixeu tot junt un o dos minuts més perquè els gustos es
barregin i ja es pot servir
Tipus d’arròs
Ja hem parlat alguna vegada de les propietats nutritives
de l’arròs que són moltes, sobre tot el
fet de ser una font important d’hidrats de carboni i per tant, font d’energia
i a la vegada també el fet de ser un aliment baix en calories.
Però, actualment, quan anem al supermercat ens trobem amb
una amplia gamma de tipus d’arròs i he pensat que seria interessant saber una
mica més sobre aquests tipus diferents de l’aliment més consumit en el món.
L’arròs integral és el tipus d’arròs que conserva més
nutrients i també el més ric en midó. Al conservar la closca té més vitamines
del grup B i més fibra. Com a inconvenient podem dir que triga més temps a
coure’s (entre 40 i 45 minuts).
L’arròs blanc que és el més consumit, com que no té closca
té menys nutrients que l’integral. El podem trobar en dos tipus de gra: el
llarg, que s’utilitza més per a les amanides i el curt.
L’arròs basmati, originari del nord de la India i el seu
nom significa aromàtic, ja que el seu gust i el seu aroma són més intensos.
L’arròs salvatge és un tipus d’arròs més energètic ja que
té una gran quantitat de midó i és ric en vitamina B i fosfor i es caracteritza
pel seu color fosc, gairebé negre que el fa tan atractiu i exòtic.
Finalment podem parlar de l’arròs vaporitzat que no és un
tipus diferent d’arròs sinó una tècnica de presentació i conservació. L’arros
vaporitzat és l’arròs “que no es passa” i gracies a la tècnica de vaporització
conserva i aporta més vitamines que altres arrossos.
Sigui d’una manera o d’una altra, el consum d’arròs ens
aporta molts beneficis per a la nostra salut i no s’ha d’oblidar que és un dels
pocs cereals apte per als celíacs perquè no conté gluten.
Quina bona pinta!! A veure si et fas fan nostra de cuinaraquatremans.blogspot.com
ResponEliminaConxita, feliç 2013! Receptes com la teva són les que ens convenen. Ens hem de cuidar i amb un arròs com aquest ho aconseguirem.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Per cert, hi ha una empresa de la provincia de Taragona que es diu "al pot petit hi ha..." i fa un vinagre de figues molt bo. Entra a www.alpotpetithiha.com
ResponEliminaNani
Molt interessant l'explicació sobre els tipus d'arròs per defecte sempre consumim el blanc haurem d'explorar més receptes amb arrossos diferents. Queda com a repte!
ResponElimina