dilluns, 14 de maig del 2012

Entrepà vegetal amb cruixent de pernil. Els entrepans, el “fast food” saludable.


Sovint diem: “ Menjarem qualsevol cosa, un entrepà”. L’entrepà acostuma a ser la solució quan no tenim temps de cuinar o de menjar o senzillament quan ens fa mandra cuinar.
Però l’entrepà pot ser més que una solució ràpida i poc elaborada, pot ser un àpat bo, complet, equilibrat, pràctic i saludable.
Normalment l’excés de calories i de greixos en un entrepà no ve donat pel pa, sinó pel que posem a dintre, per tant, haurem de prestar atenció als ingredients que posem dintre del pa. Amb tonyina, anxoves, pernil, gall dindi, formatge, vegetals...i molts altres ingredients, obtindrem uns bons entrepans que ens alimentaran i no ens faran engreixar més del compte, en canvi intentarem evitar un excés d’embotits amb alt contingut de greixos i de patés, així com les mantegues, margarines o maioneses, si estem preocupats pel nostre pes.
També és important triar un bon pa, consumir una quantitat raonable i sobretot, si optem per un pa de motlle o un pa industrial, cal que siguem conscients de que aquests pans contenen sovint  greixos.
Els entrepans poden doncs ser saludables i a més ofereixen  l’avantatge de la varietat, hi ha entrepans de molts tipus, des dels més clàssics als més originals, només cal adaptar els ingredients a les nostres necessitats alimentàries i als nostres gustos. Amb una mica d’imaginació i combinant bé els ingredients, convertirem un senzill entrepà en un àpat de luxe tant des del punt de vista gastronòmic com nutricional.
Finalment, cal recordar que els entrepans són una molt bona opció a l’hora de l’esmorzar i de berenar, davant de “la competència deslleial” de la pastisseria industrial.

Entrepà de vegetals amb cruixent de pernil


Ingredients (per a 2 persones):
2 panets
¼ de quilo de xampinyons
1 poma vermella
1 alvocat
Unes fulles d’enciam
50 grams de pernil del país
El suc de ½ llimona

Preparació:
Renteu bé els xampinyons i talleu-los a quarts.
Fregiu els xampinyons amb unes làmines d’all i oli d’oliva.
Talleu la poma i l’alvocat a làmines i deixeu-los en un bol amb suc de llimona per tal de que no s’oxidin.
Obriu els panets i comenceu a muntar l’entrepà.
Poseu una capa de xampinyons.
Sobre els xampinyons col·loqueu les làmines de poma i d’alvocat.
En una paella amb una gota d’oli, fregiu els talls de pernil fins que quedin cruixents.
Disposeu el pernil cruixent sobre les làmines de poma i d’alvocat.
Podeu sucar el pa amb tomàquet o acompanyar-lo d’una salsa lleugera de iogurt, segons els gustos de cadascú.
Espero que us agradi.
Amb aquesta recepta participo en el repte de la recepta del 15 dels Fogons de la Bordeta.
Gràcies Sandra i Xavier per organitzar aquests reptes tan divertits!


5 comentaris:

  1. Conxita, amb tot el que porta aquest entrepà ha d'estar deliciós!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Conxita, això té una pinta que et diré...
    Nani

    ResponElimina
  3. Tens tota la raó. Hem de tornar a col·locar l'entrepà al lloc que es mereix. És un menjar complet i, per què no, ben saludable. Aquesta aportació que ens fas n'és un clar exemple: deliciós i saníssim. Així que me'l ben apunto, perqè ha de ser deliciós!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    Marina Xocolata Desfeta
    http://xocolatadesfetaimes.blogspot.com

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta!!! La veritat es que es poden fer entrepans de moltes coses hem de començar a fugir dels típics entrepans per provar-ne de tant originals com el teu.

    ResponElimina
  5. Quinta pintassa!! 100% cassolà i deliciós.. bo, bo!! petons,

    ResponElimina