dijous, 8 de setembre del 2011

Tallarines alla checca. La pasta no engreixa. AIG 2011.

La pasta és un dels aliments més populars en tot el món. Agrada a gairebé a tothom i es pot cuinar de moltes maneres diferents. És un aliment que es situa a la base de la piràmide alimentaria i per tant, hauria de ser de consum habitual, però hi ha la falsa creença de que la pasta engreixa i per això, sovint s’elimina quan es vol fer dieta per  perdre pes.
Però en realitat 100 grams de pasta  contenen poc més de 300 calories i el seu contingut en greixos és pràcticament inexistent. No es pot dir, doncs, que la pasta engreixi, per contra, aporta gran varietat de minerals com el fòsfor, el calci i el ferro, i de vitamines. És rica en fibres, la qual cosa proporciona al organisme un efecte saciant i d’hidrats de carboni d’absorció lenta.
Ja veiem que encara que fem dieta per perdre pes, la pasta és un aliment molt recomanable, en aquest cas, l’única cosa a tenir en compte, serà els aliments que afegim a la pasta i s’haurà de reduir o eliminar aquells que tinguin un alt contingut calòric o en greixos.
La recepta d’avui és una recepta sana, lleugera i saborosa, on la pasta es condimenta amb formatge mozzarela, tomàquet natural, especies , tàperes i una mica d’oli, i a més és molt, molt ràpida de fer.
Tallarines alla checca
Ingredients (per 2 persones)
-       Tallarines
-       3 tomàquets madurs sense pell ni llavors tallats a trossets petits.
-       200 grams de mozzarela tallada a trossets petits
-       1 culleradeta d’alfàbrega picada
-       1 culleradeta d’orenga picat
-       1 culleradeta de farigola picada
-       Sal
-       Pebre negre
-       6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
-       2 culleradetes de tàperes
Preparació
- Bulliu la pasta en aigua abundant.
- Quan estigui al dente, coleu-la
- Poseu en un bol gran els tomàquets tallats, la mozzarela tallada, les especies, les tàperes, una mica de sal i  una mica de pebre.
- Afegiu  la pasta i remeneu bé.
- Escalfeu l’oli i just abans de que l’oli fumegi, tireu-lo per sobre de la barreja.
- Tapeu el bol amb la tapadora d’una olla i deixeu que reposi durant 2 minuts.
-Serviu
Font: “La pasta clàssica “ de Giuliano Hazan.
M’acabo d’apuntar a la convocatòria del’AIG 2011 és a dir L’amic invisible gastronòmic. És la primera vegada que hi participo, perquè aquest és el meu primer any de blocaire trobo que pot ser una  experiència molt divertida i ja estic pensant en què faré. Aquest any organitza la convocatòria el blog Mis recetas bordadas i la Carol de Design with Love ha realitzat aquest logotip tan maco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada