dijous, 14 de juliol de 2011

Sorbet de remolatxa. Els gelats i els sorbets.

La principal diferencia entre els gelats i els sorbets és que els gelats estan elaborats amb greixos, principalment llet, nata o rovells d’ou, mentre que els sorbets no s’elaboren amb cap tipus de greix. Els ingredients principals dels sorbets són les fruites ( o verdures), el sucre, les clares d’ou i l’aigua.
Els gelats, malgrat la seva mala fama, són un bon aliment que ens aporta calci, proteïnes i vitamina B2, ara bé, s’han de consumir amb moderació ja que contenen sucres i greixos.
Els sorbets són molt menys nutritius que els gelats perquè, com hem dit, els seus ingredients principals són la fruita i l’aigua però contenen moltes menys calories i són més lleugers i més fàcils de digerir. Si el sorbet que comprem o fem, porta edulcorants en compte de sucre, tindrà menys calories i serà encara més saludable.
En aquest temps d’estiu, hem de tenir en compte que tant els gelats com els sorbets seran una bona manera de refrescar-nos i hidratar-nos.
Amb la recepta que avui presento participo a la recepta del 15 del mes de juliol dedicada als sorbets i gelats.
En realitat aquest sorbet el vam menjar a casa com a complement amb una amanida de gambes.

Sorbet de remolatxa
Ingredients:
200 grams de remolatxa cuita
1/3 d’un got d’aigua
60 grams de sucre
½ got de suc de taronja natural
Preparació:
- Prepareu un almívar en un pot al foc amb l’aigua i el sucre.
- Quan comenci a bullir, deixeu coure durant 1 minut i retireu el pot del foc.
- Talleu la remolatxa cuita a daus.
- Tritureu amb el minipimer la remolatxa i el sucre.
- Afegiu el suc de taronja i remeneu una mica més.
- Poseu la barreja en un bol d’alumini o de vidre i introduïu-lo al congelador.
- Cada 20 minuts haureu de batre la barreja per impedir que cristal·litzi.
- Serviu en un bol i decoreu al gust, per exemple amb unes fulles d’alfàbrega i uns pinyons.
- Podeu menjar el sorbet com aperitiu, entre plat i plat, com a postre o per acompanyar  una amanida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada