dissabte, 2 d’abril de 2011

Pollastre amb ametlles estil xinés. El wok.

Quan parlem d’una alimentació saludable, tan important com el què mengem, és com ho cuinem.
El sistema de cocció de la recepta que presento avui és el wok. Una paella alta (uns 10 centímetres), originaria de la Xina i que des de fa pocs anys comença a ser un estri més a moltes cuines dels països occidentals. Aquesta tècnica de cocció es pot resumir en  tres punts: foc fort, poc temps de cocció i remoure constantment.
Com que el wok ens permet cuinar ràpid i amb pocs greixos, els aliments conserven molts nutrients i mantenen millor el seu color, la seva textura i el seu sabor originals. El resultat és obvi: plats més saborosos, estalvi d’energia (gas o electricitat) i d’oli i sobretot, sobretot, plats més saludables i menys calòrics.
Ja he explicat altres vegades que el meu fill Oriol està a Estocolm preparant el seu projecte de final de carrera i ara ha passat uns dies a Barcelona. Abans de tornar a Suècia, ens va preparar per sopar un plat en wok que justament, un amic xinés que està també estudiant a la KTH d’Estocolm li ha ensenyat. Va quedar molt bo i sobre tot molt autèntic perquè és recepta xinesa de “veritat”.

Pollastre amb ametlles estil xinés
Ingredients:
4 pits de pollastre
2 cebes
1 pebrot verd
Un grapat d’ametlles
2 cullerades de farina
Salsa de soja
Oli de gira-sol o d’oliva
Oli de sèsam
Preparació:
Talleu els pits de pollastre a tiretes i saleu-les (no molt)
Talleu la ceba i el pebrot a daus
En un wok  amb una mica d’oli saltegeu el pollastre, la ceba i el pebrot
Barregeu en un bol 2 cullerades de farina i 2 cullerades de salsa de soja.
Afegiu aquesta pasta al wok i saltegeu uns minuts més.
Afegiu les ametlles.
Afegiu 2 culleradetes d’oli de sèsam i saltegeu uns minuts més però amb compte que la carn no es torri massa i……ja està a punt per menjar.
Nota: Tallar els ingredients és el més entretingut però la resta és super, super  ràpid de fer. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada