dijous, 24 de març del 2011

Llaminera de porc amb salsa de cervesa negra. Una carn molt saludable.

Fins no fa gaire es considerava la carn de porc com una carn poc saludable, i per tant, es recomanava que el seu consum fos ocasional, però les darreres investigacions han demostrat que la carn de porc és tant o més saludable que altres carns i no només això, el que és més important: el seu greix és el més ric en àcids grassos mono insaturats.  Aquest tipus d’àcids grassos mono insaturats contribueixen a reduir els nivells de colesterol. A més, les parts més magres del porc com el llom o la llaminera, contenen menys greix que un bistec de vedella.
Per tot això, la carn de porc, juntament amb les carns de pollastre, gall dindi o conill, són la millor alternativa de consum de carn.
La recepta d’avui té com a principal ingredient la llaminera de porc (solomillo en castellà), una carn saludable, molt saborosa i el que també és molt important, a molt bon preu.  
Llaminera de porc amb salsa de cervesa negra
Ingredients:
1 llaminera de porc tallada a rodanxes
3 o 4 cebes grans tallades a làmines fines
1 cullerada de sucre
1 branca de canyella
1 llauna de cervesa negra
Sal, pebre i oli
Preparació
Talleu les cebes a làmines ben fines i salpebreu-les.
Sofregiu les cebes a foc lent amb una branca de canyella i el sucre.
Quan la ceba estigui cuita, afegiu mitja llauna de cervesa a poc a poc i continueu la cocció fins que la cervesa es vagi reduint.
Salpebreu les rodanxes de llaminera, passeu-les per farina i fregiu-les
Un cop fregides, afegiu les rodanxes de llaminera al sofregit de ceba, afegiu la resta de la cervesa i deixeu coure uns minuts.
Es pot acompanyar el plat d’unes patates fregides o al vapor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada