dilluns, 11 d’abril de 2011

Arròs de marisc i verdures. El primer dia de la “no dieta”.

Avui és el primer dia de la “no dieta” perquè divendres, després de 6 mesos , la Rosa Maria, dietista nutricionista de l’empresa Menja sa, m’ha donat l’alta. L’objectiu s’ha assolit: he perdut 11 quilos i ja tinc un IMC saludable (un altre dia parlarem de l’ IMC)
La Rosa Maria m’enviava cada setmana per Internet la llista dels menús de cada dia i jo li enviava també per mail, cada dijous, el pes i les meves impressions, dubtes i comentaris sobre la dieta.
Però ha estat més que una dieta, ha estat un complet aprenentatge de com menjar bé, saludable i tot això sense oblidar que el menjar també és un plaer.
Ara, que ja he acabat la dieta, avui que ha estat el primer dia de la “no dieta”, la veritat és que no he fet res especial perquè no tinc la necessitat de fer res especial, els plats que menjo són boníssims, molt variats (no suportaria mai fer una dieta avorrida) i és que com he dit abans en realitat més que una dieta d’aprimament, el que he fet ha estat és una reeducació alimentaria de la ma d’una gran professional: la Rosa Maria que m’ha ajudat a aconseguir el que moltes vegades havia intentat (rebaixar uns quilets) i que ara ha estat fàcil i agradable i crec que ha estat un canvi en la meva manera de menjar per tota la vida.
I com a prova del que dic, aquí teniu un arròs que vaig  menjar la setmana passada, quan encara estava fent dieta per aprimar-me.
Arròs de marisc i verdures
Ingredients (per 2 persones)
-4 gambes
-6 escamarlans
-2 carxofa
-100 grams de pèsols
-1 pastanaga
-una ceba de Figueres petita
-2 tomàquets madurs
-2 grills d’all
-3 tassetes d’arròs bomba
-fumet de peix
-oli d’oliva extra verge
-sal
-allioli
Preparació:
-En una cassola, daureu les gambes i els escamarlans prèviament salats.
-Retireu de la cassola
-En el mateix oli, fregiu la ceba ben picadeta i afegiu l’all també picat.
-Renteu i talleu les carxofes a làmines i sofregiu-les amb els pèsols i la pastanaga pelada i tallada a rodanxes.
-Afegiu els tomàquets tallats sense pell ni llavors.
-Saleu i deixeu coure a foc lent.
-Afegiu l’arròs i el fumet. Amb l’arròs bomba la proporció d’arròs i fumet és de 1 a 3: una mida d’arròs per 3 d’aigua.
 -Deixeu coure durant 15 minuts. Els primers 5 minuts a foc fort i després es pot baixar el foc.
-Rectifiqueu de sal si és necessari.
-Uns minuts abans d’acabar la cocció, repartiu les gambes i els escamarlans per sobre l’arròs.
-Deixeu reposar tapat 3 minuts.
-Si no teniu problemes de pes i us agrada, podeu menjar l’arròs acompanyat d’una culleradeta d’allioli.
I per completar el dinar: una amanida verda i una peça de fruita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada