No sé ben bé si aquest plat
que he cuinat és més aviat un rossejat de fideus o una fideuada, sigui el que
sigui, és un plat que acostumo a fer de tant en tant, trobo que és molt agraït,
no dona molta, molta feina, fa festa i ens agrada a tots, així és que quedo
sorpresa que no l’hagi posat encara mai al blog. D’avui no passa.
En aquestes receptes
tradicionals hi ha tantes versions com cuiners i cuineres i és per això que aquesta
és la fideuada o el rossejat de fideus de casa meva.
Rossejat
de fideus o fideuada
Ingredients:
3 o 4 gambes grosses per
persona
100 grams de fideus per
persona
1 sípia gran
1 ceba
3 o 4 grills d’all
Un pebrot petit
3 tomàquets madurs
1 cullerada de pebre vermell
dolç
Brou de peix ( com sempre utilitzo
Brou de peix Aneto)
Sal
Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Renteu bé les gambes i la
sípia.
Saltegeu les gambes en una
paella amb una mica d’oli i sal.
Reserveu-les.
Quan estiguin fredes,
peleu-les deixant les cues perquè quedi més bonic i reserveu el caps.
Talleu la sípia a quadrats i
reserveu la melsa per afegir-la més tard.
Saltegeu la sípia a la
paella, afegint una mica més d’oli si és necessari.
Quan estigui cuita,
reserveu-la també.
A la mateixa paella que hem
saltejat les gambes i la sípia i afegint més oli si ho creieu convenient,
prepareu el sofregit.
Comenceu amb la ceba tallada
a trossos petits que anireu fregint a poc a poc.
Quan comenci a ser
transparent, afegiu l’all també tallat a trossos petits.
Mentre es cou la ceba i
l’all, prepareu el tomàquet ratllat,
afegiu el pebre vermell i el suc de la melsa i els aboqueu a la paella on esteu
fent el sofregit quan la ceba comenci a agafar color.
Coeu el sofregit a foc baix
i quan et tomàquet ja hagi deixat anar tota l’aigua, apagueu el foc i reserveu.
En un altra paella o cassola
plana amb una mica d’oli i un grill
d’all ben trinxadet, fregiu els fideus remenant constantment perquè no es
cremin, fins que agafin color de torrats.
Tritureu els caps de les
gambes amb el brou de peix i aboqueu aquesta barreja a la paella on tenim els
fideus torrats. El brou ha de cobrir els fideus.
Afegiu també el sofregit,
barregeu tots els ingredients i deixeu coure uns 10 o 15 minuts.
Uns minuts abans d’acabar la
cocció, afegiu la sípiai les gambes.
Comproveu si falta sal i
afegiu-ne si és necessari.
Deixeu reposar un parell de
minuts i ja estarà llest per menjar.
Serviu el plat ben calent i
acompanyat d’una mica d’allioli.
Només
quatre coses sobre....les gambes
-Les gambes son riques en proteïnes,
àcid fòlic i ferro i són riques en àcid Omega 3.
-Tenen poques calories i per
tant, son molt adequats a les dietes d’aprimament
-Contràriament a les creences
populars, les gambes i els llagostins són dels productes del mar que menys colesterol
aporten al nostre organisme.
-A la cuina és un aliment
molt agraït perquè accepta nombroses preparacions des de les més sofisticades a
les més senzilles, com per exemple les gambes a la planxa.
A casa també és un plat per dies de festa i ocasions especials! A més les meves amigues de París m'ho demanen perque no s'acostumava gens a menjar aquests plats.
ResponEliminaT'ha quedat fantàstic!
Avui a casa hem menjat el projecte roca :o) Com sempre, éxit total!
Petons i bon cap de setmana,
Palmira