L’arròs és un aliment que
cuino sovint, però no l’havia fet mai amb bacallà. En aquest cas va ser un
arròs d’aprofitament fet amb el bacallà que havia comprat per fer esqueixada i
que em va sobrar i amb unes verdures que tenia també a la nevera i tot plegat
va quedar un arròs excel·lent.
Arròs
amb bacallà i verdures
Ingredients ( per a 2 persones ):
150 o 200 grams de bacallà
dessalat
300 grams d’arròs
Una ceba
Dues pastanagues
½ pebrot verd
2 tomàquets madurs petits
2 grills d’alls
Brou vegetal
Sal i pebre negre
Preparació:
Renteu el bacallà i
deixeu-lo escórrer.
Fregiu lleugerament el
bacallà (molt poc perquè no quedi ressec) i reserveu-lo.
Sofregiu les verdures
tallades a bastonets i amb una mica de sal : les pastanagues, la ceba, el
pebrot i l’all amb una mica d’oli ( cal anar amb compte amb la quantitat de sal
que posem a les verdures, ja que el bacallà és salat i el brou també.)
Quan ja agafi una mica de
color, afegiu els dos tomàquets pelats i tallats a trossets i sofregiu tot.
Afegiu l’arròs i barregeu-lo
bé amb les verdures.
Immediatament, afegiu
l’aigua o bé el brou vegetal fins a cobrir tot l’arròs.
Deixeu coure de 15 a 20
minuts.
Els primers 10 minuts la
cocció ha de ser a foc fort i després a foc suau.
Un parell de minuts abans d’acabar
la cocció, incorporeu a la cassola el bacallà i aboqueu per sobre un polsim de
pebre negre molt ( si us agrada).
Només
quatre coses sobre...l’arròs
-L’arròs, aliment popular i
versàtil, és el cereal més consumit a tot el món.
-L’arròs representa el 20%
del subministrament d’energia alimentaria en el món.
-Més del 90% de l’arròs es
cultiva i es consumeix a l’Àsia, on la gent acostuma a menjar arròs 2 o 3
vegades al dia.
-En xinés s’utilitza la
mateixa paraula per designar el concepte “aliment” que el concepte “arròs”.
Un plat de 10! El arròs mai falla, oi?!
ResponEliminaAmb bacallà ens agrada molt tot i que no el preparo molt sovint perque costa molt trobar bacallà bo per París!
Una abraçada ben forta i molt bon any!
Palmira