dimarts, 11 d’octubre del 2016

Amanida de mongetes blanques i bacallà fumat. Menjar a poc a poc

Un cop a la setmana faig llegums, i a casa, com més ens agraden és en amanida i també ens agrada anar variant: cigrons, llenties, faves, pèsols...però avui tocava mongetes.
Trobo que les mongetes combinen molt bé amb el bacallà i avui he combinat les mongetes amb el bacallà fumat, que per cert, trobo exquisit.
Una preparació molt fàcil i molt ràpida de fer.
Amanida de mongetes blanques i bacallà fumatIngredients:
400 grams de mongetes cuites
Un sobre de bacallà fumat
Un tomàquet madur
Unes fulles d’enciam
Unes tàperes
 Cogombrets i pastanaga en vinagre
Una llauna d’anxoves

Preparació:
Prepareu un bol on posareu les mongetes cuites
Talleu a trossets el bacallà fumat i afegiu-lo al bol
Peleu el tomàquet i talleu-lo a quadrets i afegiu-lo també al bol
Poseu també en el bol unes quantes fulles d’enciam tallades
Afegiu les tàperes i els cogombrets i la pastanaga en vinagre tallats en trossets molt petits.
Finalment, obriu la llauna d’anxoves i reserveu una per comensal per adornar el plat i la resta afegiu-les talladetes a trossos al bol.
Remeneu tot bé i ja podeu emplatar i a sobre poseu una anxova per decorar el plat
Amaniu amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra (també podeu afegir unes gotes de vinagre tot i que jo no he fet perquè els cogombrets, la pastanaga i les taperes ja tenen vinagre)

Menjar a poc a poc
Sovint mengem amb presses, i en canvi, a tots ens han dit que és convenient menjar a poc a poc i és que l’alimentació és  prou important com per dedicar-li temps i tranquil·litat.
I és que menjar a poc a poc només comporta avantatges, per començar podem dir que menjar a poc a poc ens dona sensació de sacietat, això vol dir que si ho fem així, no ens veurem obligats a picar entre hores ni a menjar més quantitat de la que necessitem, amb la qual cosa mantindrem el pes ideal i no ens engreixarem.
D’altra banda, mastegar correctament afavoreix la digestió, ja que quan mengem ràpid els aliments arriben a l’estomac en trossos massa grossos i per tant, obliguem a que l’aparell digestiu faci un esforç suplementari. Cal recordar que mastegar és la primera part i justament una part molt important de la digestió.
La salut dental també millorarà, ja que al mastegar correctament fabriquem més saliva que serveix entre altres coses per prevenir la formació de placa i caries.
I finalment, podem també tenir en compte que menjar lentament ens proporciona major plaer, millora el nostre estat d’ànim, ens proporciona tranquil·litat i ens redueix l’estrès.

1 comentari:

  1. Les llegums a casa ens agraden de qualsevol manera, cauen 2 cops com a mínim, sempre llenties (l'àpat favorit de la nena!) i les mongetes molt sovint... Amb bacallà fumat mai les he provat i ni tinc idea d'on en podria trobar per paris però serà qüestió d'anar buscant, oi?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina