Una altra recepta d’arròs amb un toc exòtic gracies a
les especies i als dàtils.
Arròs amb carbassa, especies i dàtils
Ingredients (2 persones):
Dues tassetes d’arròs
Una ceba tendra
Carbassa pelada i tallada a quadrets
200 g de dàtils
Oli d’ oliva
sal
pebre negre
curry
canyella
2 branquetes de julivert
Elaboració:
Coeu l’arròs en aigua abundant amb
una mica de sal.
Escorreu l’arròs i reserveu una mica d’aigua
de la cocció.
Talleu la ceba tendra en trossets
petits i sofregiu-la en un wok o paella fonda.
Peleu i talleu la carbassa en
quadradets i afegiu-la a la paella i sofregiu-la també.
Quan la carbassa comenci a estar
tova, afegiu els dàtils sense pinyols i tallats a rodanxes.
Afegiu una mica de pebre negre, de
curry i de canyella.
Afegiu l’arròs i un rajolí de
l’aigua de la cocció.
Deixeu coure tot junt un parell de
minuts perquè els sabors es barregin.
Serviu amb l’ajut d’un aro
d’emplatar.
Decoreu amb un parell de branquetes de
julivert per tal de donar un toc de color.
Abans de menjar tireu per sobre un
rajolí d’oli d’oliva.
La canyella
Normalment s’associa la canyella amb
les postres i els dolços, o bé per afegir a les infusions però a mi m’agrada
molt la canyella i encara m’agrada més amb els plats salats que amb els dolços,
també pot ser perquè procuro menjar molt pocs dolços i com que la canyella
m’agrada vaig provant amb quin ingredients dels plats salats puc incorporar-la.
La canyella és una de les especies
més antigues, originaria de Ceilan i que s’extreu d’un arbre. De fet les
branques de canyella són trossets de l’escorça de l’arbre seques.
A més de sabrosa i aromàtica la
canyella, i això és el millor, és molt saludable. Ajuda a disminuir els nivells
de sucre en sang, té efecte saciant i és antiinflamatòria.
S’ha de tenir en compte que si volem
posar canyella en una recepta i ha de coure durant més de 10 minuts es millor
que la canyella sigui en branca, ja que si es fa amb canyella molta al coure
més de 10 minuts es pot tornar amarga.
En quins plats o amb quins
ingredients combina la canyella?A mb les carns tant si es tracta de pollastre,
porc o xai el sabor de la carn pot quedar encara ser més bona i intensa si
l’acompanyem d’un toc de canyella.
A les salses ( salses de tomàquet,
de verdures, salsa de vi, salsa de poma i ceba...) també és un condiment molt
adequat.
Quan fem mandonguilles si afegim una
mica de canyella a la carn amb la que farem les mandonguilles també queden molt
bones.
Altres plats en els que la canyella
és molt adequada és amb els plats de peix concretament jo els he provat amb els
plats de mar i muntanya i amb els estofat de sepia amb patates. Es tracta
sobretot de que si la canyella ens agrada anem provant en quins plats se’ns
adapta més perquè les possibilitats són infinites, ja que des del punt de vista
nutricional el consum de la canyella és mot recomanable ja que ens aporta molts
beneficis.
- Ajuda a les digestions pesades a la
vegada que disminueix la inflamació de l’abdomen. Quan ens sentim inflats una
infusió digestiva amb una branqueta de canyella és un bom remei natural.
- Ajuda també a combatre els
refredats. Molt recomanable en aquests casos és una infusió amb canyella i mel.
- Les infusions amb canyella ens poden
ajudar també quan hem de fer dieta per aprimar-nos.
- La canyella ajuda a controlar els
nivells de sucre en sang.
- La canyella és un dels més
importants anti oxidants naturals
- Actua com a relaxant muscular i té
propietats anti inflamatòries
- Es una gran font de calci.
- Ajuda a combatre l’acné gracies a
les seves propietats antibacterianes i antimicrobianes.
La canyella als plats salats sempre m'ha agradat molt (a la pilota de l'escudella era l'ingredient secret de la meva mare!) i aquest arròs una mica oriental és ideal. Me'l copio que segur ben aviat caurà a casa.
ResponEliminapetons
palmira