diumenge, 9 de novembre del 2014

Duo de purés de patata i moniato. Els purés de verdures

Per fi ha arribat el tan esperat 9N i després d’anar a participar o a votar, segons com vulguem dir, avui, que fa ja una mica de fresqueta i fins i tot ha caigut un fi plugim a Barcelona, què us sembla un  bon plat de puré calent?
Duo de purés de patata i moniato



Ingredients: (per a dues persones)
2 patates
2 moniatos
Un grapat de nous pelades
Sal
Dues cullerades d’oli d’oliva verge extra
Dos gots de llet
Pebre negre

Preparació:
Renteu les patates i els moniatos i sense pelar poseu-los a coure al microones en un recipient amb un dit d’aigua. (També es pot fer pelant les patates i els moniatos, tallant-los a daus i bullint-los durant 20 minuts)
Deixeu-los coure a màxima potencia durant 7 minuts, els doneu la volta i els deixeu coure aproximadament 5 minuts més.
Punxeu les patates i els moniatos per saber si estan cuits o s’han de coure una mica més.
Quan estiguin freds, peleu-los i poseu-los per separat en dos bols.
En un pot, poseu a escalfar dos gots de llet i dues cullerades d’oli.
Aboqueu la meitat de la llet i de l’oli calent en el bol on tenim les patates cuites i  l’altra meitat de la llet i de l’oli en el bol on tenim els moniatos cuits.
Afegiu una mica de sal i una mica de pebre en cada bol.
Amb una forquilla aixafeu tot fins aconseguir la textura desitjada. També ho podeu fer amb una batedora elèctrica (Minipimer). (Jo ho he fet amb Minipimer perquè volia aconseguir una textura més fina)
Amb l’ajut d’una anella d’emplatar, munteu el plat, primer una capa de puré de moniato i després una capa de puré de patata.
Poseu per sobre les nous picades i afegiu un rajolí d’oli.

Els purés de verdures
Sembla que aquest estiu inacabable que hem viscut aquest any ha arribat a la seva fi i les temperatures són ja més pròpies de l’època de l’any en la que ens trobem. Ara, el nostre organisme i la nostra alimentació haurà d’adaptar-se a la tardor i més endavant a l’hivern.
Els plats propis de la tardor i de l’hivern són més elaborats i amb un contingut calòric una mica més alt, a més, com que normalment disminuïm l’exercici físic a causa del fred i de les inclemències meteorològiques, sovint guanyem pes, cosa que no ens agrada ni des del punt de vista estètic ni des del punt de vista de la salut.
Els purés de verdura són un plat ideal per aquesta època de l’any, ja que d’una banda, ens faciliten mantenir una dieta saludable i poc calòrica i d’altra banda, són molt adequats per quan fa fred i volem menjar calent.
Els purés de verdures ens proporcionen poques calories i en canvi tenen un alt contingut d’aigua i fibra a part d’una gran quantitat de nutrients, en especial, vitamines, la qual cosa és especialment interessant en aquesta època de l’any quan el sistema immunològic necessita reforçar-se per tal de funcionar correctament.
D’altra banda, el puré de verdures pot ser un plat complet ja que normalment s’utilitza patata, que és una font important d’hidrats de carboni d’absorció lenta, verdures que aporten vitamines, i llet, nata, formatge o fruits secs que ens aporten proteïnes.
A més, podem adaptar el puré a les nostres necessitats individuals i als nostres gustos de manera fàcil i senzilla, ja que les possibilitats són infinites. Podem utilitzar les verdures que més ens agradin o podem preparar-los sense sal, per exemple, si tenim problemes d’hipertensió arterial.
Els purés ofereixen moltes formes diferents de preparació i amb gustos diferents. Podem afegir-hi especies o altres condiments en el cas de que el gust de la verdura no ens agradi i d’aquesta manera fer-les més apetitoses.
Els purés són aptes per tothom, fins i tot per als nens i per a les persones grans i són fàcils de digerir.
Són ràpids i senzills de preparar i si fem una mica més de quantitat podem congelar aquesta part que ens ha sobrat i tenir-la a punt per consumir-la quan no tinguem temps de cuinar.
Podem dir que els purés són doncs una manera fàcil, barata, senzilla, saludable i molt versàtil de menjar verdures.







2 comentaris:

  1. Quin plat més bonic, colorit i bo! I la presentació és fantàstica!

    Un petonet!

    ResponElimina
  2. A mi m'encanten els purés i aquesta combinació amb nous mai se m'havia acudit... a més presentada així entra pels ulls!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina