Per
un dia d’hivern com el d’avui, un plat de pèsols i faves ofegades ve molt de
gust i té l’avantatge de que es pot deixar preparat i així, quan arribes
cansada de la feina només s’ha d’escalfar una mica i...a menjar.
Amb
aquesta recepta participo en el repte de Memòries d’una cuinera que aquest mes
es dedica a les minestres.
Minestra de pèsols i faves.
Ingredients:
500
grams de pèsols congelats
500
grams de faves congelades
2
cebes
Un carbassó
Un pebrot
verd i un pebrot vermell
Farigola
Orenga
100
grams de pernil tallat a trossets
2 grills
d’all
Preparació:
Talleu
la ceba, el carbassó, l’all, el pebrot verd i el vermell a trossets petits.
Sofregiu
les verdures en un wok amb una mica d’oli i de sal.
Quan
les verdures estiguin lleugerament fregides, afegiu les faves i els pèsols.
Sofregiu
durant un parell de minuts.
Afegiu
els dauets de pernil i sofregiu un minut
més.
Aboqueu
sobre les verdures una copa de cognac, una branca de farigola i una mica d’orenga
i acabeu d’omplir la cassola o wok amb aigua.
Coure
a foc baix durant de ½ hora a ¾ d’hora fins que l’aigua s’evapori.
Rectifiqueu
de sal, si és necessari.
Els pèsols
En aquesta
minestra els dos ingredients principals, els pèsols i les faves a vegades són
classificats com a verdures quan en realitat són llegums.
Parlant
concretament dels pèsols, podem dir que com tots els llegums, aporten fibra,
una fibra soluble que ajuda a regular els nivells de sucre i colesterol en
sang, prevenint les malalties cardiovasculars, i també una fibra insoluble que
facilita el trànsit intestinal i ajuda a prevenir l’estrenyiment i el càncer de
colon.
A més, són rics
en minerals com el calci, el ferro, el zinc i el magnesi, així com en
vitamines, en especial del grup B.
D’altra banda,
els pèsols són una font d’energia baixa en greixos, en forma de carbohidrats
complexos, en especial midó, la qual cosa ens proporciona sensació de sacietat,
manté l’energia i controla la gana, aspectes molts interessants quan volem
seguir una dieta per aprimar-nos.
Si combinem els
pèsols amb arròs o altres cereals, ens aportaran la ració de proteïnes diàries necessàries.
Una barreja molt interessant!!! Faves i pèsols.
ResponEliminaAbans de llegir el teu post jo també hauria apostat que els pèsols son verdures jeje
ResponEliminaja he après una cosa nova a primera hora del matí :)
la recepte em sembla interessant, la barreja de faves i pèsols a mi també em sembla curiós, haurem de provar-la!
Que bona! Només de veure-la m'ha fet venir gana... ;) M'encanten les minestres i aquesta té molt bona pinta. No n'he menjat mai amb aquests dos ingredients com a principals, així que potser l'haurem de provar. I després de veure tots els beneficis que ens poden aportar els pèsols, encara més :)
ResponEliminaUna abraçada!
Que bona !! Amb el pernil ben dauradet .
ResponEliminaPetons
Ostres, què puc venir a sopar? té una bona pinta!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quan veig faves i pèsols em ve al cap una cançó...
ResponEliminaUn plat molt complert i així variem de llegums.
Moltíssimes gràcies per participar.
Aquest tipus de sopar és ideal pel tuper!!! Moltísismes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaque bonica la presentació de la minestra i a mès m'agrada que hi hagis posat faves que es quelcom que no és sol veure en las minestras! mmm ve de gust! i a més amb el pernilet cruixent que es fantàstic!
ResponElimina