dimecres, 13 de febrer del 2013

Minestra de pèsols i faves. Els pèsols.


Per un dia d’hivern com el d’avui, un plat de pèsols i faves ofegades ve molt de gust i té l’avantatge de que es pot deixar preparat i així, quan arribes cansada de la feina només s’ha d’escalfar una mica i...a menjar.
Amb aquesta recepta participo en el repte de Memòries d’una cuinera que aquest mes es dedica a les minestres.

Minestra de pèsols i faves.

Ingredients:
500 grams de pèsols congelats
500 grams de faves congelades
2 cebes
Un carbassó
Un pebrot verd i un pebrot vermell
Farigola
Orenga
100 grams de pernil tallat a trossets
2 grills d’all

Preparació:
Talleu la ceba, el carbassó, l’all, el pebrot verd i el vermell a trossets petits.
Sofregiu les verdures en un wok amb una mica d’oli i de sal.
Quan les verdures estiguin lleugerament fregides, afegiu les faves i els pèsols.
Sofregiu durant un parell de minuts.
Afegiu  els dauets de pernil i sofregiu un minut més.
Aboqueu sobre les verdures una copa de cognac, una branca de farigola i una mica d’orenga i acabeu d’omplir la cassola o wok amb aigua.
Coure a foc baix durant de ½ hora a ¾ d’hora fins que l’aigua s’evapori.
Rectifiqueu de sal, si és necessari.

Els pèsols
En aquesta minestra els dos ingredients principals, els pèsols i les faves a vegades són classificats com a verdures quan en realitat són llegums.
Parlant concretament dels pèsols, podem dir que com tots els llegums, aporten fibra, una fibra soluble que ajuda a regular els nivells de sucre i colesterol en sang, prevenint les malalties cardiovasculars, i també una fibra insoluble que facilita el trànsit intestinal i ajuda a prevenir l’estrenyiment i el càncer de colon.
A més, són rics en minerals com el calci, el ferro, el zinc i el magnesi, així com en vitamines, en especial del grup B.
D’altra banda, els pèsols són una font d’energia baixa en greixos, en forma de carbohidrats complexos, en especial midó, la qual cosa ens proporciona sensació de sacietat, manté l’energia i controla la gana, aspectes molts interessants quan volem seguir una dieta per aprimar-nos.
Si combinem els pèsols amb arròs o altres cereals, ens aportaran la ració de proteïnes diàries necessàries.

8 comentaris:

  1. Una barreja molt interessant!!! Faves i pèsols.

    ResponElimina
  2. Abans de llegir el teu post jo també hauria apostat que els pèsols son verdures jeje
    ja he après una cosa nova a primera hora del matí :)
    la recepte em sembla interessant, la barreja de faves i pèsols a mi també em sembla curiós, haurem de provar-la!

    ResponElimina
  3. Que bona! Només de veure-la m'ha fet venir gana... ;) M'encanten les minestres i aquesta té molt bona pinta. No n'he menjat mai amb aquests dos ingredients com a principals, així que potser l'haurem de provar. I després de veure tots els beneficis que ens poden aportar els pèsols, encara més :)


    Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Que bona !! Amb el pernil ben dauradet .
    Petons

    ResponElimina
  5. Ostres, què puc venir a sopar? té una bona pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Quan veig faves i pèsols em ve al cap una cançó...
    Un plat molt complert i així variem de llegums.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  7. Aquest tipus de sopar és ideal pel tuper!!! Moltísismes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  8. que bonica la presentació de la minestra i a mès m'agrada que hi hagis posat faves que es quelcom que no és sol veure en las minestras! mmm ve de gust! i a més amb el pernilet cruixent que es fantàstic!

    ResponElimina