Una vegada més
participem a la recepta del 15. Aquest mes dedicada als bolets, un producte
molt tardorenc.
Segur que entre tots,
trobarem un munt de receptes interessants a base de bolets.
Aquí us presento la
meva i espero que us agradi.
Tallarines amb bolets, gambes i mongetes verdes.
Ingredients per a 4 persones:
300 grams de
tallarines
400 grams de gambes
pelades i congelades
400 grams
d’assortiment de bolets trossejats i congelats (també es pot fer amb bolets
frescos)
200 grams de mongetes
verdes fines congelades
3 grills d’all
Oli d’oliva verge
extra
4 cullerades de salsa
de soja
Preparació:
Bulliu les tallarines
en aigua abundant i sal el temps indicat pel fabricant.
Escorreu-les i
reserveu-les.
Bulliu les mongetes
congelades només durant 5 minuts, per tal de que quedin cruixents i de color
verd intens.
Escalfeu oli en una
paella gran o en un wok i saltegeu els bolets amb una mica d’all picat.
Afegiu les gambes i saltegeu
uns minuts més.
Afegiu les mongetes i
saltegeu-les uns minuts més.
Finalment, afegiu les
tallarines i remeneu tot amb molta cura perquè no es trenquin.
Afegiu la salsa de
soja.
Serviu ben calent.
Els aliments congelats
Degut al nostre ràpid ritme
de vida, sovint a l’hora de planificar i comprar, optem pels aliments
congelats.
A part de ser aliments
molt pràctics, aquests conserven totes les qualitats i els nutrients dels
aliments frescos, sempre i quan la congelació es faci correctament.
La congelació és un
sistema de conservació dels aliments a una temperatura de -18 C. El gran
avantatge de la congelació és que a més de conservar els aliments, evita la
proliferació de microorganismes, la qual cosa ens proporciona seguretat de que
els aliments que consumim estaran en bon estat.
Però no tots els
congelats tenen la mateixa qualitat i per tal de triar uns aliments congelats
de qualitat, haurem de tenir en compte alguns aspectes a l’hora de comprar-los.
- Fer la compra dels congelats en establiments
de confiança i que tinguin molta demanda, és a dir, que venguin molt i
d’aquesta manera ens assegurem aquests aliments no han estat molt de temps en
congeladors i que han estat conservats en les millors condicions i sobretot
sense trencar la cadena del fred .
- Els envasos
han d’estar en bon estat, sense estar trencats i sense gel o escarxa
excessius.
- Quan fem la compra, els darrers aliments que
comprarem seran els congelats, que portarem ràpidament cap a casa perquè no es
descongelin, ja que si un aliment es descongela, no es pot tornar a congelar.
D’aquesta manera, podrem gaudir d’uns bons
aliments congelats que tindran els mateixos nutrients que els aliments frescos
amb l’avantatge de que aquests productes estaran disponibles a totes les
estacions de l’any i a preus molt interessants.
|
Hola Conxita guapa tu
ResponEliminaAvui ens presentes una molt bona proposta, a casa sempre tinc el congelador a " tope ", una manera de tenir queviures sempre a la má, m´agrada de congelar verdures fresques de temporada i poder-ne gaudir la resta de l´any, també m´agrada de fer-me les conserves de tomàquet, bonitòl, melmelades....
mil petonets Susanna
Ostres quina pinta que te aixo!!!!
ResponEliminaM'ha agafat gana i tot!!!
de tant en tant hem deixare caure per aqui m'agrada el que he vist!!
Petons!
Aquests tallarins tenen una pinta deliciosa!!! Aquí a casa ens agrada molt la salsa de soja i els saltejats així que ho haurem de provar. Pel que comentes dels congelats totalment d'acord nosaltres acostumem a cuinar quantitats més grans i amb el que sobra preparem els tuppers de la setmana els quals els congelem així no estem obligats a menjar-los cap dia en concret.
ResponEliminaUf, me'n vaig a berenar perquè m'està entrant una ganan veient aquest plat... quina pinta! Molt bona informació sobre els congelats, merci!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Tiene una pinta buenísima!!
ResponEliminahttp://juegodesabores.blogspot.com.es
Conxita, has fet un dels meus plats preferits. Pasta i bolets...
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani