dimecres, 14 de novembre de 2012

Tallarines amb bolets, gambes i mongetes verdes. Els aliments congelats.


Una vegada més participem a la recepta del 15. Aquest mes dedicada als bolets, un producte molt tardorenc.
Segur que entre tots, trobarem un munt de receptes interessants a base de bolets.
Aquí us presento la meva i espero que us agradi.
Tallarines amb bolets, gambes i mongetes verdes.


Ingredients per a 4 persones:
300 grams de tallarines
400 grams de gambes pelades i congelades
400 grams d’assortiment de bolets trossejats i congelats (també es pot fer amb bolets frescos)
200 grams de mongetes verdes fines congelades
3 grills d’all
Oli d’oliva verge extra
4 cullerades de salsa de soja

Preparació:
Bulliu les tallarines en aigua abundant i sal el temps indicat pel fabricant.
Escorreu-les i reserveu-les.
Bulliu les mongetes congelades només durant 5 minuts, per tal de que quedin cruixents i de color verd intens.
Escalfeu oli en una paella gran o en un wok i saltegeu els bolets amb una mica d’all picat.
Afegiu les gambes i saltegeu uns minuts més.
Afegiu les mongetes i saltegeu-les uns minuts més.
Finalment, afegiu les tallarines i remeneu tot amb molta cura perquè no es trenquin.
Afegiu la salsa de soja.
Serviu ben calent.

Els aliments congelats
Degut al nostre ràpid ritme de vida, sovint a l’hora de planificar i comprar, optem pels aliments congelats.
A part de ser aliments molt pràctics, aquests conserven totes les qualitats i els nutrients dels aliments frescos, sempre i quan la congelació es faci correctament.
La congelació és un sistema de conservació dels aliments a una temperatura de -18 C. El gran avantatge de la congelació és que a més de conservar els aliments, evita la proliferació de microorganismes, la qual cosa ens proporciona seguretat de que els aliments que consumim estaran en bon estat.
Però no tots els congelats tenen la mateixa qualitat i per tal de triar uns aliments congelats de qualitat, haurem de tenir en compte alguns aspectes a l’hora de comprar-los.
-       Fer la compra dels congelats en establiments de confiança i que tinguin molta demanda, és a dir, que venguin molt i d’aquesta manera ens assegurem aquests aliments no han estat molt de temps en congeladors i que han estat conservats en les millors condicions i sobretot sense trencar la cadena del fred .
-       Els envasos  han d’estar en bon estat, sense estar trencats i sense gel o escarxa excessius.
-       Quan fem la compra, els darrers aliments que comprarem seran els congelats, que portarem ràpidament cap a casa perquè no es descongelin, ja que si un aliment es descongela, no es pot tornar a congelar.
D’aquesta manera, podrem gaudir d’uns bons aliments congelats que tindran els mateixos nutrients que els aliments frescos amb l’avantatge de que aquests productes estaran disponibles a totes les estacions de l’any i a preus molt interessants.








6 comentaris:

  1. Hola Conxita guapa tu

    Avui ens presentes una molt bona proposta, a casa sempre tinc el congelador a " tope ", una manera de tenir queviures sempre a la má, m´agrada de congelar verdures fresques de temporada i poder-ne gaudir la resta de l´any, també m´agrada de fer-me les conserves de tomàquet, bonitòl, melmelades....

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  2. Ostres quina pinta que te aixo!!!!
    M'ha agafat gana i tot!!!
    de tant en tant hem deixare caure per aqui m'agrada el que he vist!!
    Petons!

    ResponElimina
  3. Aquests tallarins tenen una pinta deliciosa!!! Aquí a casa ens agrada molt la salsa de soja i els saltejats així que ho haurem de provar. Pel que comentes dels congelats totalment d'acord nosaltres acostumem a cuinar quantitats més grans i amb el que sobra preparem els tuppers de la setmana els quals els congelem així no estem obligats a menjar-los cap dia en concret.

    ResponElimina
  4. Uf, me'n vaig a berenar perquè m'està entrant una ganan veient aquest plat... quina pinta! Molt bona informació sobre els congelats, merci!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Conxita, has fet un dels meus plats preferits. Pasta i bolets...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina