Amb aquest ritme de vida que portem, mai trobo el
temps per fer receptes dolces. Quan, per una raó o per una altra, em decideixo
a fer-ho, em dono compte de que val molt la pena perquè amb una mica de feineta (no
molta) i pocs diners aconsegueixo un pastís, una pasta o un dolç bo, sa i
natural, com aquestes magdalenes.
Magdalenes de taronja i Cointreau
Ingredients
3 ous
200 grams de farina
200 grams de sucre
200ml d’oli d’oliva verge extra
1 sobre de llevat Royal
El suc de mitja taronja
La ratlladura de mitja taronja
Un rajolí de Cointreau
Preparació
En un recipient, bateu els ous, el sucre, el suc
de taronja i el Cointreau enèrgicament i durant al menys 3 o 4 minuts perquè la
massa quedi esponjosa.
Afegiu l’oli i barregeu bé, però sense batre més
la massa.
Afegiu també la farina, el llevat i la ratlladura
de la taronja i remeneu sense batre.
Deixeu reposar la massa a la nevera durant ½ hora.
En una safata de forn, disposeu els motlles de
paper ( dos per cada magdalena, un dintre de l’altre) i ompliu-los amb la massa només fins a ¾ de la
seva capacitat.
Escalfeu el forn a 250 graus, escalfor dalt i
baix.
Poseu una mica de sucre sobre de cada magdalena
Introduïu la safata amb els motlles de les
magdalenes al forn.
Baixeu la temperatura del forn a 220 graus.
Deixeu coure durant aproximadament 12 minuts però
aneu en compte perquè cada forn és diferent.
Deixeu refredar abans de menjar.
Magdalenes, muffins i cupcakes
Les magdalenes tenen el seu origen a França, concretament a La Lorraine, els muffins i cupcakes són d’origen estatunidenc.
Les magdalenes tenen el seu origen a França, concretament a La Lorraine, els muffins i cupcakes són d’origen estatunidenc.
Les magdalenes s’elaboren normalment ,amb oli, mentre que els
muffins i cupcakes s’elaboren amb mantega.
La massa de les magdalenes és més esponjosa que
la dels muffins i cupcakes perquè la massa s’ha de batre més i s’utilitza
llevat químic.
La part superior dels muffins i cupcakes és plana,
mentre que les magdalenes tenen a la part superior un “barret” (la massa puja
per la part central de la magdalena)
Els muffins poden ser dolços o salats, en canvi
les magdalenes i els cupcakes són
dolços.
Les magdalenes i els muffins no s’acostumen a
guarnir, però els cupcakes es poden
guarnir amb cremes, glacejats, xocolata, fruites... les decoracions dels
cupcakes són sovint sorprenents i molt atractives.
Ara , crec
que ja tinc una mica més clara la diferencia, i la meva recepta és sens dubte de magdalenes i
no de muffins ni de cupcakes, que són coses diferents.
Amb aquesta recepta participo al
repte del blog Memories d’una cuinera, dedicat aquest mes a les magdalenes.
La gràcia de les magdalenes és l'estada de la massa a la nevera! amb taronja, melmelada o xocolata, són petits plaers!
ResponEliminaQuines madalenes més bones no hagués pensat mai en posar-hi taronja. S'hauran de provar ja tenim apuntada la recepte per quan fem un berenar
ResponEliminaA casa ens encanten els postres que portin cítrics :)
ResponEliminaNo se m'havia acudit posar-hi cointreau, amb el suc i la ratlladura sempre en tenim prou, segur que així li dóna més gust a taronja ^^
I gràcies per la diferenciació entre magdalenes, muffins i cupcakes ^^" No sabia destriar-los XD
Molts petons ^^
Que bones i aromàtiques han de ser!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Què maques i estufadetes t'han quedat!
ResponEliminaQué ricas estas magadalenas!!! Maravillosas!! Me encanta tu blog!!
ResponEliminaBesitos...
el Cointreau ha de donar un toc boníssim!!! moltíssimes gràcies Conxita er participar. petonets
ResponEliminaÉs veritat, amb pocs diners tenim uns esmorzars i berenars ben bons.
ResponEliminaEl cointreau li deu donar un toc boníssim.
Moltíssimes gràcies per participar.
Unes magdalenes fantàstiques! I el toc de cointreau deu ser la bomba!
ResponElimina