divendres, 14 d’octubre de 2011

Timbal de moniato amb botifarra i bolets. El moniato.

El moniato és un tubercle una mica oblidat però pot ser una alternativa saludable a la patata, aquesta molt més popular a les nostres cuines.
El moniato té una major quantitat d’hidrats, de manera, que el seu contingut calòric és lleugerament superior al de la patata,però té més fibra, més calci, més potassi i vitamina C.
Fins i tot, a diferència de la patata, el moniato posseeix gran quantitat de vitamina A i carotens, la qual cosa el converteix en un aliment amb nutrients antioxidants protectors de l’organisme.
La patata és un excel·lent aliment  així com el moniato que ens ofereix una gran quantitat de nutrients i un gust  propi que permet incloure’l tant a la preparació de plats salats com plats dolços.
Timbal de moniato, botifarra i bolets
Ingredients:
-2 moniatos grans
-300 grams de botifarra
-barreja de bolets (frescos o congelats)
-mozarella ratllada
-oli, sal, pebre i farigola
Preparació:
-Peleu els moniatos i talleu-los a rodanxes primes.
-Poseu sal, pebre i farigola als moniatos.
-Coeu les rodanxes de moniatos al forn a 150 graus.
-Desfeu les botifarres i fregiu la carn.
-Afegiu els bolets a la paella i fregiu-los també
-En un motlle sense base dels que fem servir per emplatar, munteu el plat posant una capa de moniatos, alternant amb una capa de carn amb bolets, un altra de formatge mozarella ratllat i finalment una capa de moniato.
-Tireu per sobre mozarella ratllada.
-Decoreu amb uns bolets sencers
-Gratineu la forn de 7 a 10 minuts
-Desemmotlleu amb cura de que no es trenqui.
-Serviu ben calent
Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 dedicada als moniatos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada