divendres, 7 d’octubre del 2011

Amanida de tardor. Amanida cada dia, però mai avorrida.

Tot i que no ho sembli per les temperatures, ja estem a la tardor, el temps de preparar la meva amanida preferida, que jo anomeno “Amanida de tardor”.
En una alimentació equilibrada, tots sabem que hauríem de menjar com a mínim 5 racions de fruita, verdures i hortalisses i que d’aquestes racions, com a mínim 2 haurien de ser de verdura i que d’aquestes 2 racions, al menys una hauria de ser de vegetals crus. Aquí, entrarien en escena les amanides.
Podria semblar que l’ amanida és un plat típicament estiuenc, és cert, però no exclusivament estiuenc i podem gaudir-ne tot l’any, encara que haurem d’ adaptar l’amanida als productes de temporada.
L’amanida és un plat agradable, saludable i versàtil. A la seva preparació podem utilitzar gairebé tota classe d’aliments ( vegetals, hortalisses, fruites, fruits secs, peixos, embotits, formatge, ous, arròs, pasta…) i cada ingredient donarà al conjunt del plat un toc especial i ens aportarà diferents tipus de nutrients.
En general, l’ amanida és un plat lleuger, però s’ha d’anar en compte amb com s’amaneix  perquè no ens quedi un plat excessivament calòric. El més saludable seria el que per altre banda, és el més tradicional: oli, vinagre i si es vol, una miqueta de sal.
Les amanides ens permeten deixar anar la nostra creativitat i és una opció saludable, divertida i ràpida per fer un plat nou i diferent cada dia amb els ingredients que més ens convinguin en cada moment. I sobre tot recordar, que l’amanida no ha de ser mai avorrida.
Amanida de tardor
-Escarola
-1 magrana
-100 grams de nous pelades
-1 poma
-100 grams d’olives negres (mortes o de l’Aragó)
-el suc de mitja llimona
-oli i vinagre
Preparació:
-En un bol, poseu les fulles d’escarola netes i tallades.
-Afegiu els granets de magrana.
-Talleu la poma amb pell a dauets i tireu per sobre una mica de suc de llimona perquè la poma no es posi fosca.
-Afegiu unes olives negres.
-Finalment, tireu per sobre unes nous pelades i trencades a trossets.
-Amaniu amb oli d’oliva verge extra i vinagre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada