dimecres, 8 de juny de 2011

Crêpes d’escalivada amb anxoves i formatge. La verdura , molt més que un plat de mongeta i patata bullida

En una dieta equilibrada, el consum de verdures és absolutament indispensable. Entre fruita i verdures hauríem de consumir 5 racions diàries, d’aquestes 5, s’hauria de procurar que 3 fossin de verdura i 2 de fruita i d’aquestes 3 racions diàries de verdura, una al menys hauria de ser de vegetals crus.
Un altre dia parlarem dels nutrients que les verdures ens aporten, però avui parlarem de com menjar aquestes verdures. Sovint quan pensem en verdura, pensem només en un plat de mongeta i patata bullida (que per cert, ben bona està) però no sempre la verdura és patata i mongeta tendra. Hem de menjar verdura, però no cal que sempre mengem la mateixa verdura. De fet, les possibilitats de com presentar aquesta verdura són gairebé infinites, només cal pensar una mica. Podem preparar broquetes , pizzes, truites, lasanyes i canalons vegetals o podem arrebossar les verdures o presentar-les fregides en tempura. Els pastissos o quiches de verdures són també una bona solució per menjar de manera fàcil i variada les verdures que necessitem. Una altra possibilitat són aquestes crêpes d’escalivada i comprovarem que menjar verdura no ha de ser ni avorrit ni insípid. 
Crêpes d’escalivada
Ingredients:
Per la massa
-150 grs de farina
2 ous
120 ml d’aigua
150 ml de llet
 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
sal
Per el farcit
4 talls de formatge (en aquest cas,tronchón)
2 cebes
2 pebrots vermells
2 albergínies
Oli d’oliva verge extra
1 llauna de filets d’anxoves
Preparació de la massa
-Barregeu la farina amb els ous
-Afegiu l’aigua, la llet, la sal i l’oli
-Remeneu fins que quedi una pasta homogènia
-Deixeu-la reposar a la nevera, tapada, durant una ½ hora.
Preparació del farcit
-Renteu les verdures
-Escalfeu el forn a 220 graus
-Quan estigui calent, introduïu al forn les verdures netes i senceres
-Al cap de 30 minuts, quan la pell de les verdures comenci a estar negre, doneu la volta a les verdures i continueu la cocció uns 30 minuts més, aproximadament.
-Traieu les verdures del forn.
-Emboliqueu-les amb paper de diari o un drap humit i deixeu-les tapades durant una bona estona.
-Peleu les verdures, traieu-ne les llavors.
-Talleu-les a tires
-Tireu per sobre un rajolí d’oli.
Preparació de les crêpes
-Talleu les verdures de l’escalivada a trossets petits.
-Afegiu un grill d’all picat a les verdures.
-Afegiu els filets d’anxoves tallats petits.
-Afegiu el formatge tallat a daus d’un centímetre de costat, aproximadament.
-Reserveu el farcit
-Escalfeu  una paella o planxa ( si pot ser, especial per fer crêpes).
-Quan estigui calenta, aboqueu una mica de massa i escampeu-la per tota la superfície de la paella o planxa
-Deixeu coure la crêpe i quan ja estigui una mica daurada, doneu-li la volta.
-Deixeu coure lleugerament per l’altre costat
-Retireu-la del foc i ompliu-la amb el farcit que hem preparat abans
-Si la voleu mantenir ben calenta, mentre feu les altres crêpes, introduïu-la  uns minuts de forn.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada