dimecres, 15 de juny del 2011

Amanida de xocolata. Un aliment que ens fa sentir bé: la xocolata.

L’altra dia sentia per Catalunya Radio a la dietista Pilar Senpau com explicava que davant d’una situació difícil o d’un dia complicat, una tassa de xocolata ens farà veure les coses d’una altra manera molt més positiva.
Sembla ser que un dels components de la xocolata és una aminoàcid anomenat serotonina, potent neurotransmissor amb propietats, com ser capaç de generar sentiment de plaer i de felicitat.
La xocolata, no només és deliciosa sinó que a més ens fa sentir bé.
Però això no és tot, la xocolata és també un molt bon aliment, bo  per la nostra salut cardiovascular, ja que conté àcid oleic que contraresta el colesterol dolent, a més conté fibra, magnesi, potassi i fòsfor.
Només cal anar en compte amb les quantitats, ja que la xocolata és un aliment força calòric. Els experts en dietètica i nutrició recomanen dins d’una dieta equilibrada prendre una quantitat màxima de 20 grams de xocolata, preferiblement negra, suficient per extreure’n els beneficis i evitar els perjudicis que podríem tenir si en mengéssim en excés. 
.Hi ha molts tipus de xocolata però la més recomanable des del punt  de vista nutricional és la xocolata negra perquè és la menys calòrica.
A la recepta aprofitarem la qualitat d’aquest aliment i l’introduirem en un plat tan poc habitual com l’amanida, però encara que resulti sorprenent, una amanida amb un toc de xocolata resulta exquisida i molt original.

Amanida amb xocolata
 
Disposeu en un plat una barreja d’enciams (preferible enciam, escarola i créixens).
Per sobre, uns encenalls de formatge parmesà o tendre( si volem que l’amanida sigui més fresca com he fet jo en aquest cas).
Afegiu un pinyons lleugerament torrats.
Afegiu un parell de nous pelades i trencades.
Tingueu la xocolata negra a la nevera perquè sigui ben freda i amb un ratllador, ratlleu xocolata per sobre de l’amanida.
Amaniu tot amb oli d’oliva verge extra i una mica de vinagre balsàmic (molt poc, per tal que el gust del vinagre no tapi el gust dels altres ingredients)
Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 del mes de juny

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada