diumenge, 8 de maig del 2011

Timbal de carbassa i mongetes seques La carbassa: color, gust i salut.

Al nostre país la carbassa no és una hortalissa gaire popular, jo mateixa no havia utilitzat mai la carbassa a la cuina fins fa ben poc. I és una llàstima, per tres raons: el seu color, les seves propietats nutritives i el seu gust dolcet que és una veritable delícia.
En quant al seu atractiu color està a la vista, en quant a les seves propietats es tracta d’un aliment sense greixos i amb molt poques calories i molt pocs hidrats de carboni i a més aporta grans quantitats de fibra i de vitamines, en especial vitamina C. Per tot això, és molt adequada per les dietes d’aprimament ( de fet, jo vaig “descobrir” la carbassa quan feia dieta per aprimar-me).
I això encara no és tot, sembla ser que la carbassa és diürètica, ajuda a evitar les afeccions de l’aparell respiratori, és bona pel sistema immunitari i també per a la visió, el cabell, les ungles i la pell i una cosa més: és anticancerígena ja que és rica en antioxidants.
I a més de tots aquests beneficis, hem de tenir el compte el tercer punt, el seu gust………………………Mmmmmmmmm! Jo la trobo boníssima.
Haurem d’aprofitar el fet que un aliment tant bo sigui tan saludable.

 Timbal de carbassa i mongetes seques
   
  INGREDIENTS
-     1/2 quilo de mongetes seques bullides 
-     1 tall de carabassa
-     1 ceba
-     2 grills d’all
-     1 fulla de llorer
-     Sal
-     Comí
-     Pebre vermell picant (molt poc)
-     1 tomàquet madur
 -  -   En una cassola, feu un sofregit amb la ceba tallada, els alls, la fulla de llorer, la carabassa tallada a daus petits, i finalment el tomàquet  pelat i tallat a daus.
-     -   Poseu una miqueta de sal.
-  - Quan tingueu el sofregit fet, afegiu les mongetes bullides, el comí i el pebre vermell.
-     -   Afegiu una mica d’aigua i deixeu coure a foc lent durant uns 10 minuts.
-     -  Per emplatar, utilitzeu un aro d’emplatar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada