diumenge, 15 de maig del 2011

Clafoutis de maduixes. Els pastissos casolans.

Tot i que hem de tenir clar que en una alimentació saludable els pastissos i els dolços en general hauran de ser aliments de consum ocasional, pot ser que en certs moments, quan ens vingui de gust alguna cosa dolça o quan tinguem una celebració a fer, en puguem menjar.
En aquests casos, haurem de tenir en compte alguns aspectes:
El primer la moderació, amb un petit tros de pastís podrem gaudir de la celebració i no cal que en mengem racions excessives, el segon i més important és que sempre que pugem optarem per dolços casolans perquè,  per exemple, podem evitar els greixos “trans” molt habituals a la pastisseria industrial i optar per greixos més saludables com pot ser l’oli d’oliva. També podrem controlar en els nostres dolços casolans la quantitat d’hidrats de carboni i de  sucre o inclús substituir el sucre per edulcorants si tenim problemes de pes o de sucre en sang.
Aquest clafoutis és un bon exemple d’aquesta pastisseria saludable. No conté greixos (només una petitíssima quantitat de mantega per engreixar el motlle), i és baix en hidrats de carboni i en sucre, el resultat: un pastís lleuger i molt saludable i a la vegada molt gustós gracies a les maduixes que conté.

Clafoutis de maduixes
 
Ingredients:
3 ous
100 grs de sucre
125 grs de farina
50 cl de llet
250 grs de maduixes
Una miqueta de mantega o un petit rajolinet d’oli d’oliva

Preparació:
-       Barrejar amb l’ajut d’una batedora elèctrica els ingredients per aquest ordre:  el sucre, els ous, la farina i la llet.     
-       Engreixar amb mantega un motllo i tirar la pasta dins del motllo
-       Col·locar les maduixes rentades i tallades a quarts sobre la pasta.
-       Escalfar el forn
-       Coure al forn a 200 graus C entre 20 i 30 minuts.
-       Comprovar la cocció.
Amb aquest clafoutis de maduixes participo a la recepta del 15 del mes de maig dedicat a les maduixes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada