dimarts, 15 de març del 2011

Bacallà amb crosta. Esmorzar com un rei (o com una reina)

“Esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un pobre”. Com la majoria de dites populars sobre alimentació, és una gran veritat.
La setmana passada recordàvem la necessitat de repartir la ingesta d’aliments en 5 àpats, però tots no han de ser iguals en quantitats, ni en nutrients.
Sovint tenim clar que l’àpat de mig matí i el berenar han de ser lleugers, però el que sovint no tenim tant clar és que l’esmorzar ha de ser complet i equilibrat. En un bon esmorzar, haurien d’estar presents els hidrats, els làctics, la fruita i les proteïnes, és a dir, el “´típic” esmorzar de croissant i cafè amb llet no seria el més adequat.
Hauríem de pensar en un bol de cereals o unes torrades, un iogurt, formatge fresc o un got de llet, una mica de proteïna en forma d’embotit tipus pernil o gall dindi ( és a dir, sense molts greixos) o uns fruits secs i no oblidar mai una peça de fruita que podem prendre-la a mig matí.
L’esmorzar és l’àpat que ens aporta l’energia necessària per començar les nostres activitats diàries després d’haver passat com a mínim 8 hores sense prendre cap aliment, ha de ser per tant, molt complet i d’aquesta manera millorarà el nostre rendiment, estarem de millor humor i controlarem millor el nostre pes. Quan vaig iniciar la dieta d’aprimament aquest va ser un dels grans canvis, ara esmorzo més i millor, tinc més energia, estic més contenta i amb ganes de fer coses i a més m’aprimo i crec que els meus esmorzars són en gran part els responsables d’aquests canvis.
Ara, després d’aquesta reflexió,  entrem ja a la cuina. Després d’una setmaneta de vacances, en la que hem fet una magnifica ruta en autocaravana per la Catalunya Nord, Carcassone, Foix i Mirepoix, ens venia molt de gust menjar una mica de peix, així és que avui per dinar i per “celebrar” el final d’aquestes curtes, però intenses vacances de setmana blanca, he preparat un bacallà amb crosta, que per cert, estava boníssim.
Bacallà amb crosta
Ingredients:
2 lloms de bacallà dessalats i sense espines 
Salsa de tomàquet
Allioli
Julivert
Pa ratllat
Preparació:
Talleu el bacallà a trossos
Enfarineu-los i fregiu-los
Poseu els trossos de bacallà en una safata que pugui anar al forn
Feu un sofregit de tomàquet amb una mica de sal i una miqueta de sucre
Afegiu una mica de julivert tallat al sofregit i apagueu el foc
Sobre de cada tall de bacallà, poseu una culleradeta de la salsa de tomàquet i a sobre una culleradeta d’allioli.
Per acabar, tireu per sobre de l’allioli un polsim de pa ratllat
Introduïu la safata al forn calent durant 10 minuts per gratinar
I ja podeu degustar un saborós bacallà amb crosta.

1 comentari:

  1. Boníssim, jo també me passat a la dieta de la dita,crec que és molt millor.

    ResponElimina