dijous, 20 de juliol del 2017

Pizza de verdures i tonyina

Potser estem a punt de marxar de vacances i volem fer una mica de “neteja” de coses que tinguem per la nevera, principalment de verdures.
 I si féssim una pizza?
Si a més de les verdures, tenim una mica de farina, sal i oli per fer la pasta i a més d’una llauna de tonyina per posar per sobre, podem fer un bon sopar a base de pizza, i de passada deixar la nevera ben neta de verduretes que van quedant.

Pizza de verdures i tonyina


Ingredients: (per la pasta)
300 grams de farina
150 ml d’aigua freda
2 cullerades d’oli
Una mica de sal

Ingredients: (per la pizza)
4 cullerades grans de tomàquet fregit
Formatge tipus mozzarella ( jo no tenia mozarella i he posat Havarti, tot i que no és el mateix)
Una ceba gran
Un pebrot groc
Un carbassó ( es poden utilitzar les verdures que tingueu)
Unes taperes
Una llauna de tonyina en oli d’oliva

Preparació:
Comenceu per preparar la massa de la pizza.
Barregeu la sal i la farina en un bol.
Afegiu l’oli i remeneu una mica.
Afegiu l’aigua a poc a poc i aneu amassant amb les mans durant 5 minuts fins que la pasta no s’enganxi als dits.
Formeu una bola i deixeu-la reposar mentre talleu i prepareu la resta d’ingredients.
Poseu el forn en marxa a 250º C, escalfor a dalt i a baix.
Sobre la safata del forn, poseu un paper de forn i esteneu la massa fins a deixar-la ben fina amb l’ajut d’un corró. Si voleu donar-li forma rodona, feu-lo amb l’ajut d’un plat o safata rodons.
Sobre la pasta poseu el tomàquet fregit ben repartit i el formatge.
Poseu també la ceba, el pebrot i el carbassó tallats.
Finalment, poseu la tonyina, una mica d’orenga i un raig d’oli.
Baixeu la temperatura del forn a 220ºC.
Introduïu la pizza en el forn calent i deixeu coure entre 10 i 15 minuts, depenent del forn i del grau de cocció que vulgueu obtenir
De seguida que tragueu la pizza del forn, afegiu un grapat de tàperes i just abans de menjar-la, podeu afegir una mica d’oli picant i una mica més d’orenga ( si us agrada)
Serviu-la ben calenta

Només 4 coses sobre...la pizza
-La pizza és segurament el plat més popular en tot el món. Originaria d’Itàlia s’ha estès per tot el món segurament gracies a la facilitat de la seva preparació, la seva versatilitat i la comoditat en el seu consum. Es calcula que el 20% dels restaurants mundials són pizzeries.
-A l’antiga Grècia ja es consumia un plat semblant a la pizza. Es deia “plakous” i era un pa pla on es posava per sobre, herbes, ceba, all i formatge. Després del descobriment d’Amèrica va arribar a Itàlia i a tot el món, un dels ingredients principals de la pizza: el tomàquet.
-Tot i que a vegades es pot associar la pizza amb el fast food i amb el menjar escombraria, alguns científics asseguren que la pizza és una menjar molt saludable i que disminueix el risc de contraure càncer, degut principalment al licopè, un antioxidant present en els tomàquets i que és el causant del color vermell intens d’aquest fruit.
-Una de les pizzes més populars és la Margarita. El seu origen es situa al 1889, quan un famós cuiner italià: Raffaelle Esposito, va crear aquesta pizza en honor a la reina Margarita de Savoia . Els ingredients que va utilitzar aquest chef van ser mozzarella (color blanc) tomàquet (color vermell) i alfàbrega ( color verd) i d’aquesta manera simbolitzava la bandera tricolor italiana.


1 comentari: