dilluns, 23 de maig de 2016

Bacallà amb llagostins i salsa d’ametlles. Reduir el consum de sal

Una vegada més una recepta amb bacallà perquè és un peix molt versàtil i que a casa ens agrada molt. En aquest cas, no he fet servir el morro, la part més noble del bacallà sinó els filets però que també són molt gustosos i molt més barats.

Bacallà amb llagostins i salsa d’ametlles


Ingredients: (per a 2 persones)
2 filets de bacallà dessalat
4 llagostins crus
100 grams d’ametlles torrades
Uns quants crostons de pa torrat
Una copa de vi blanc
4 o 5 cullerades de tomàquet sofregit
All, sal i pebre negre

Preparació:
Feu una picada amb ¾ parts de les ametlles, dos grills d’all picats, els crostons de pa i una mica d’aigua.
Reserveu la picada
Piqueu la resta de les ametlles i reserveu-les
Fregiu els llagostins amb unes gotetes d’oli
Reserveu-los
En una cassola poseu el sofregit i el vi blanc i deixeu-lo reduir a foc lent.
Afegiu la picada i deixeu coure un parell de minuts.
Afegiu els filets de bacallà ben escorreguts i amb una mica de pebre.
Tapeu la cassola i deixeu coure uns 4 o 5 minuts
Afegiu els llagostins
Deixeu coure un minut més
Poseu la resta de les ametlles per sobre el peix

Reduir el consum de sal
 Segons els experts, en general, consumim massa sal i la sal és una de les causes de la hipertensió, la responsable de gairebé la meitat dels infarts i dels ictus cerebrals. D’altra banda, el consum de sal és una qüestió cultural perquè els aliments ja contenen les quantitats de sodi necessàries.
Per tal de reduir aquest consum, podem tenir en compte alguns aspectes:
-Substituir  o complementar la quantitat de sal amb la utilització d’espècies i altres condiments (pebre, vinagre, llimona, all, orenga…)
-Evitar o reduir el consum de plats pre-cuinats, ja que en aquestes preparacions s’utilitza molta sal per tal de reforçar els gustos i per conservar-los.
-No posar el saler  a taula, d’aquesta manera si no veiem la sal, potser no sentirem la necessitat de posar- ne.
-Esforçar-se en reduir poc a poc la sal i acostumar el paladar als gustos menys salats.
-Llegir atentament les etiquetes i triar aquells productes que tinguin un contingut de sal o de sodi més baix.
I per acabar hem de tenir en compte que en algunes etiquetes s’expressa el contingut de sodi i per saber la quantitat de sal en el producte s’ha de multiplicar la quantitat de sodi per 2’5. D’aquesta manera si, per exemple, una llauna de tonyina diu que en 100 grams hi ha 0’59 de sodi, això significa que els 100 grams de tonyina contenen 1’47 grams de sal.

3 comentaris:

  1. Quina gana m'està entrant veient aquest bacallà! La salsa d'ametlles és una de les meves favorites... La recepta ideal!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Hola Contxita, sóc la Marga, de Monzon jajaja
    Estic donant una ullada al teu blog....m´encanta !!!
    I també m´encanta el bacallà de qualsevol manera !!!
    Petons.

    ResponElimina
  3. Amb el bacallanera que sóc, m'has encertat la recepta!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina