L’altre dia vaig anar a un
taller de cuina a l’espai de Bonpreu, on el cuiner Pep Nogué ens va presentar
tres plats que tenien com a base les verdures d’hivern i a mi em va agradar
especialment aquest cus cus de bròquil. Aprofitant que estem en època de
bròquil i col, aquesta mateixa setmana l’he fet i he de dir que a més de ser un
complex vitamínic natural i ràpid de preparar, estava boníssim, tant és així,
que a casa fins i tot algú que no és molt entusiasta de certes verdures el va
trobar molt bo.
Cus
cus de bròquil amb col i llenties.
Ingredients:
½ bròquil verd
400 grams de llenties cuites
¼ col
1 ceba tendra
2 cullerades de taperes en
vinagre
50 grams de pipes de
carbassa pelades
Sal en escates
Oli d’oliva verge extra
Suc d’una llimona
Preparació:
Ratlleu el bròquil amb un
ratllador o microplane, de manera que quedi com si fos un cus cus.
Renteu i talleu la col i la
ceba.
Poseu en un bol les
llenties, la col, les tàperes i les pipes.
Remeneu bé.
Aboqueu per sobre el bròquil
ratllat.
Amaniu amb la sal en
escates, l’oli d’oliva i el suc d’una llimona.
Decoreu amb una oliva negra
Les verdures d’hivern: col, coliflor i
bròquil.
Tot i que actualment podem
trobar moltes fruites i moltes verdures durant tot l’any als mercats i
supermercats, consumir les fruites i les verdures de temporada és una bona
opció per moltes raons, però una de les més importants, és que la natura és
sabia i en cada moment de l’any ens ofereix els productes que més necessitem.
Un dels grups de verdures d’hivern
són les crucíferes: la col, la coliflor, el bròquil, el brócoli, les cols de Brussel·les...
Aquestes verdures contenen
sofre, un potent antioxidant que contribueix a la prevenció del càncer i de les
malalties cardiovasculars. Són també riques en carotens, polifenols i vitamines
E i K. Són baixes en calories, i per contra, riques en fibra, tenen gran
quantitat de minerals (potassi, magnesi i calci). Aquests minerals redueixen la
tensió arterial i per tant, redueixen el risc de malalties cardiovasculars.
La col i altres verdures del
mateix grup són també riques en vitamina C, i això és especialment interessant
a l’època hivernal, ja que la vitamina C en ajuda a l’hora de prevenir
refredats. Per exemple, el brócoli aporta uns 110 grams de vitamina C per cada
100 grams i això representa la totalitat de la quantitat de vitamina C diària
recomanada.
Només cal tenir en compte un
detall i és que la vitamina C és sensible a la calor i a l’oxidació, per això,
és necessari incloure cada dia verdures crues o molt poc cuinades a la nostra
dieta i justament en aquesta recepta el Pep Nogué inclou la col i el bròquil
crus i per tant, podem aprofitar tota la vitamina C que aquestes verdures ens
aporten.
Ja veiem doncs, que consumir
cols, coliflors i altres variants de la mateixa família és una bona manera de
prevenir els maleits refredats hivernals tan molestos i pesats.
quina bona combinacio
ResponEliminaAquesta combinació segur que cau a casa demà. estem arribant a finals de l'hivern i ja no sé com preparar aquestes verdures de manera una mica different!
ResponEliminaEm sembla genial aquesta manera de combinar les verdures i les llenties!
Gràcies per compartir!
Una abraçada!
Palmira
Quina bona pinta aquest "cous cous" venen ganes de menjar-ne un plat ara mateix
ResponElimina