L’aperitiu és una o diverses
petites racions de menjar i de beure que es prenen abans d’iniciar un àpat . Es
una mica com la nostra carta de presentació, potser és per això que m’agrada
cuidar i treballar d’una manera molt especial l’aperitiu quan tinc convidats,
però com en les altres parts d’un àpat, no m’agraden especialment les grans
sofisticacions, prefereixo optar per les preparacions senzilles, saludables i
que reforcin la qualitat i la frescor
dels productes utilitzats.
Rossellones
amb salseta
Ingredients:
500 grams de rossellones
fresques (també podrien ser cloïsses o escopinyes)
2 grills d’all
2 tomàquets madurs
Una mica de julivert
Una llesca de pa torrat
Fumet de peix
2 cullerades de farina
Oli d’oliva verge extra
Sal
Preparació:
Renteu les rossellones.
Deixeu les rossellones en un
bol amb aigua i un grapat de sal.
Obriu les rossellones al
vapor en una paella. (sobretot no coeu massa les rossellones, només que s’obrin)
Prepareu la picada amb
l’all, els tomàquets pelats, el julivert, el pa torrat, el fumet, la farina,
l’oli i la sal.
Tritureu tots els
ingredients de la picada.
En una paella amb una mica
d’oli fregiu la picada durant uns minuts.
Afegiu les rossellones
obertes i deixeu coure tot junt durant uns minuts.
L’aperitiu
La principal funció de
l’aperitiu és obrir la gana, no saciar-la, per tant, convindria triar productes
i preparacions que no fossin rics en greixos ni en calories que no
desequilibrin la nostra dieta i que ens permetin gaudir de la resta de l’àpat.
La ingesta de l’aperitiu
afavoreix la secreció de sucs gàstrics i prepara l’estomac per l’àpat que
menjarem a continuació.
Tant des del punt de vista
dels amfitrions com dels invitats, l’aperitiu ens ofereix molts avantatges.
Quan no estem molt segurs dels gustos dels nostres invitats, un bon i variat
aperitiu és una aposta segura, ja que entre una diversitat de petits i ben
presentats plats, cadascú podrà triar el que vulgui menjar i també la quantitat
en funció dels gustos, preferències, dietes i gana que tinguem.
L’aperitiu és també la part
més socialitzadora d’un àpat. Es el moment de trobar-nos, saludar-nos i
començar a crear l’ambient per iniciar un bon àpat amb amics o família. Sovint
l’aperitiu es menja de peu, sense un lloc fixe a la taula, la qual cosa ens
permet conversar i saludar a la resta de comensals mentre preparem l’estomac.
Però hi ha un aspecte que
tinc especialment en compte quan preparo els aperitius dels àpats nadalencs,
sempre procuro fer coses que pugui preparar amb una certa antelació, de manera
que quan els invitats arribin pugui gaudir amb ells de l’aperitiu i no haver
d’estar a la cuina fregint croquetes o calamars (per exemple), perquè per Nadal
crec que el més important de tot és la companyia i vull gaudir de la companyia
dels meus invitats sense perdre’m ni un minut.
Amb aquesta recepta
participo a la darrera edició de la Recepta del 15 dedicada als aperitius de
Nadal.
Aquestes rossellones a casa volarien! Ens encanten aquest tipus d'aperitiu :)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i per les teves paraules i recolzament!
Petonets
Sandra
Aquestes rossellones tenen una molt bona pinta, una bona proposta com a aperitiu de les festes de Nadal!
ResponEliminaNo havia sentit parlar mai de les rossellones. Cada dia aprenem alguna cosa. Tenen una pinta deliciosa.
ResponElimina