Fem
un mos ha estat el blog triat aquest mes per la Mercè de Destapant
cassoles dins del repte del Blog al plat. Com no podria ser d’una
altra manera he triat un mos, en concret el mos de mozzarella i anxoves.
Mos de mozzarella i anxoves
Ingredients:
Una llauna de filets
d’anxoves en oli d’oliva
Un pot de boletes de
mozzarella
Ruca i canonges
Tomàquets xerries
Olives negres
Oli d’oliva verge
extra
Vinagre de Mòdena
Sal
Preparació:
Traieu les anxoves de
la llauna i poseu-les a escórrer
Poseu les boletes
sobre el paper de cuina per treure-li una mica l’aigua.
Enrotlleu cada boleta
amb una anxova
Netegeu la ruca i els
canonges
En un plat poseu la
ruca i els canonges nets, els tomàquets tallats per la meitat, les olives
negres i finalment les boles de mozzarella amb anxoves.
Amaniu amb una mica
de vinagre, sal i un bon raig d’oli d’oliva verge extra
La mozzarella
La mozzarella és una varietat de formatge
d’origen italià, molt coneguda. Cada
vegada és més utilitzada a la cuina tot i que el principal dels seus
ingredients és un desconegut per a la majoria de nosaltres: la llet sencera de
búfala.
Però existeixen també
altres tipus de mozzarella i
que s’ elaboren amb llet de vaca o d’ovella, però que resulten més econòmiques.
Sigui de búfala, de vaca o d’ovella és un producte pasteuritzat, això vol dir
que s’ha de conservar a la nevera.
La diferencia
principal entre la llet de vaca i la de búfala és que aquesta última és molt més
nutritiva, ja que concentra una major quantitat de greixos, proteïnes i lactosa
que la primera, per tant el seu valor energètic és superior, però també és més
calòrica.
Es tracta d’un formatge
de textura suau i agradable i de gust molt poc intens i és per això que es
converteix en un ingredient molt adequat per a molts plats, com amanides,
entrepans…i a més és ideal per fondre i també molt adequat per a l’elaboració
de pizzes i “burritos” mexicans.
També és un formatge
molt adequat per aquelles persones , en general nens, als que el gust del
formatge els resulta massa fort . Amb la mozzarella obtindrem un gust suau i
delicat i els nutrients del làctics que són tan necessaris per a una bona alimentació.
Es pot trobar
mozzarella en formats molt variats: formatge ratllats en forma rodona, taquets,
boletes etc…
La mozzarella és rica en fòsfor
(100 grams de producte aporten 428 mg de fòsfor) i també és rica en calci ( 100
grams de producte aporten 632 mg de calci). A part d’aquest dos principals
nutrients, la mozzarella té també ferro, proteïnes, fibra, potassi, iode, zinc…
Per la seva gran quantitat en
calci, la mozzarella és bona pels ossos i al contenir també fòsfor és
beneficiosa per als ossos, per a les dents i per a la pell. Cal recordar també
que aquest mineral ajuda a millorar les funcions biològiques del cervell.
Has fet una tria d'una recepta molt Sion!!!! Boníssima.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Una amanida boníssima que entra pels ulls!
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Deliciosa tria!
ResponEliminaGracies pel temps dedicat a navegar entre les meves receptes i per les paraules sobre las propostes del blog.
ResponEliminaUna amanida fantàstica.
Gracies Conxita
Quina amanida tan bonica!, fresca i atractiva!, moltes gràcies per participar!
ResponElimina