A la primavera vaig comprar una planta
de menta i, malgrat les calorades d’aquest estiu, encara està ben fresca i
ufanosa. Amb la menta he pogut preparar receptes de pèsols, faves,
amanides...però també algun “mojito”,uns boníssims tes a la menta i aigua molt
refrescant de llimona i menta.
Encara que el temps hagi canviat una
mica i ja comença a fer fresca, encara bé de gust una recepta refrescant com és
el taboulé on la menta juga un paper ben important aportant aroma, gust i
color.
Taboulé
Ingredients: (per a 4 persones)
200 grams de cous cous
4 tomaquets madurs
1 ceba tendra gran
50 grams de fulles de menta fresca
1 alvocat
1 llimona
Unes quantes olives verdes sense pinyol
Oli sal i pebre
Preparació:
Prepareu el cous cous posant a bullir
aigua amb una mica de sal ( la mateixa quantitat que de cous cous).
Quan comenci a bullir, apagueu el foc i
aboqueu el cous cous a dins.
Remeneu bé amb una cullera, de manera
que el cous cous s’hidrati i absorbeixi tota l’aigua.
Mentre els cous cous es refreda, netegeu
i peleu ( si s’escau) les verdures ( el tomàquet, la ceba tendra i l’alvocat).
Poseu les verdures en un bol.
Afegiu la menta picada i les olives
tallades a trossets.
Barregeu tots els ingredients.
Amaniu amb el suc de la llimona , un bon
raig d’oli d’oliva verge extra, sal i una mica de pebre negra.
Afegiu el cous cous ja fred i remeneu
bé.
Guardeu l’amanida a la nevera perquè si
està freda serà més bona.
Munteu el plat amb l’ajut d’un motlle
d’emplatar i guarniu-lo amb unes fulles senceres de menta.
La menta
La menta és una planta aromàtica molt utilitzada a la cuina, però a més de
les seves propietats gastronòmiques, la menta també aporta grans beneficis per
al nostre organisme.
D’una banda, facilita la digestió i contribueix a eliminar gasos i d’altra
banda alleuja l’acidesa estomacal, les nàusees i altres molèsties.
Té també una acció relaxant.
És analgèsica, ja que d’una banda redueix el dolor pel seu efecte
refrescant i d’altra banda, estimula la circulació sanguínia.
Descongestiona les vies respiratòries i és molt útil per reduir els
símptomes dels refredats i de les grips.
El seu efecte refrescant ajuda a combatre el mal alè o halitosis
Conté potassi, calci, àcid fòlic i vitamina A d’efecte antioxidant.
La menta pot utilitzar-se en salses, com a decoració, condiment de plats
tan salats com dolços, però el més habitual és consumir-la en infusions.
A casa el tabulé és com les amanides, en mengem en qualsevol moment del any, sempre que tenim herbes fresques bones per preparar-ho :o)
ResponEliminaQuina sort amb la teva menta, la nostra no li agradat tenir tanta calor i poqueta aigua...
Petons i bon cap de setmana
Palmira
Molt bona recepta Conxita!
ResponElimina