Fa unes setmanes vaig rebre un correu de la revista
CUINA on hem recordaven la convocatòria del IV Concurs de Receptes per a
Blogaires i m’animaven a participar-hi.
Aquest any el concurs té la botifarra com a
protagonista. I quan parlem de botifarra entenem qualsevol tipus de botifarra:
crua, cuita del perol, blanca, negra.....
El lliurament de premis tindrà lloc durant la Fira del
Porc i de la Cervesa que es farà a Manlleu els dies 25, 26 i 27 d’aquest
mes de Setembre.
Jo m’he decidit a participar-hi amb una recepta de
botifarra crua i de les 3 modalitats del concurs: 'Recepta
creativa', Recepta d’estil tradicional' o Recepta saludable', he optat per aquesta
última.
Es tracta d’una recepta
senzilla, ràpida i saludable, on la cocció de la botifarra al forn no li
afegeix greixos innecessaris i fa que la botifarra quedi ben cuita per tot arreu i acompanyada de tomàquets i raïm, així com
d’herbes aromàtiques, reforça el gust de la botifarra i afegeix un contrast de
dolç i salat que tan apreciat és a la cuina del nostre país.
Una recepta senzilla, però on
la qualitat dels ingredients és bàsica per l’èxit del plat. Cal una bona
botifarra, natural i sense colorants amb carn de la millor qualitat i uns
tomàquets xèrries dolços i sucosos. Espero que proveu de fer-la perquè és fàcil
de fer i si ens assegurem de la qualitat dels ingredients, el resultat serà
espectacular.
Botifarres
al forn amb tomàquets xèrries, raïm i herbes aromàtiques
Ingredients:
Botifarra crua
Tomàquets xèrries
Raïm
Oli d’oliva verge extra
Farigola
Orenga
Preparació:
Saltegeu els tomàquets xèrries sencers en una paella amb
una mica oli i amb un polsim de farigola i orenga.
Talleu les botifarres a trossets d’uns 3 o 4 centímetres.
Perquè sigui més fàcil tallar-les, podem posar les botifarres una estona abans
al congelador i treure-les abans de que es congelin però com que s’hauran
endurit una mica ens serà molt més fàcil tallar-les.
En una safata que pugui anar al forn poseu els
trossets de botifarra crua i els tomàquets saltejats i barregeu-los de manera
que quedi tot ben repartit.
Per sobre poseu orenga i farigola i un raig d’oli
d’oliva verge extra.
Introduïu la safata al forn a 190ºC i deixeu coure
durant 20 minuts.
Quan faltin 10 minuts afegiu el raïm i 5 minuts abans
d’acabar la cocció poseu a gratinar per tal de que quedi torradet i agafi un
color més bonic.
Aquesta recepta té molt bona pinta, a casa ens encantaria!
ResponEliminaQue tinguis molta sort!!!
Petons
Palmira
Quina bona pinta aquesta botifarra! Espero que tinguis molta sort en el concurs
ResponElimina