Amb la calor els
plats que venen més de gust són les amanides. En aquest cas es tracta d’una
amanida alemanya amb cinc ingredients: patata, ceba tendra, ou dur, salsitxes
de gall dindi i cogombrets en vinagre.
Amanida
alemanya
Ingredients:
(per a 4 persones)
8 patates petites
4 salsitxes
Frankfurt de gall dindi
1 ceba tendra
4 ous
4 cogombrets en
vinagre
Sal, oli i vinagre
( es pot substituir per maionesa baixa en calories)
Anet
Preparació:
Renteu les patates
Bulliu les patates
en aigua amb sal durant ½ hora aproximadament.
Quan estiguin
fredes, talleu-les en quadradets.
Saltegeu les
salsitxes en una paella amb una mica d’oli.
Talleu-les a
rodanxes.
Bulliu els ous.
Quan estiguin
freds, peleu-los i talleu-los a rodanxes.
Talleu la ceba i
els cogombrets a trossets petits.
En un bol col·loqueu
els daus de patata, les rodanxes de salsitxes, la ceba, els cogombrets i els
ous durs.
Afegiu la sal, l'oli i el vinagre o bé la maionesa
i remeneu amb compte perquè no es desfacin les patates.
Afegiu una mica
d’anet per sobre.
Els
cogombrets en vinagre
Els cogombrets en
vinagre són un dels ingredients d’aquesta amanida però són també un aperitiu
molt popular sobretot a l’estiu. El seu contingut en greixos és molt baix, en
canvi el seu contingut en sal és alt.
L'adob en vinagre és un mètode molt antic de conservació dels aliments. En el cas de les
verdures i hortalisses els aporta una olor i un gust molt agradable, incrementa
la durada de les verdures i requereix poca inversió per fer aquest procés.
Es preparen amb
vinagre molts vegetals com les cebetes, les pastanagues, les coliflors, els
alls…però els vegetals més populars que es conserven en vinagre són els
cogombrets.
Els cogombrets són un aliment vegetal que conté vitamines i
minerals ja que al conservar-los en vinagre guarden intactes gran part de les
seves propietats. En concret els cogombrets tenen bones dosis de vitamines, en
especial de vitamina C.
Els cogombrets
tenen també una bona quantitat de fibra. D’altra banda el vinagre és un bon
aliat per activar el metabolisme, la qual cosa farà que l’organisme consumeixi
quantitats més grans de calories, un aspecte molt interessant quan volem perdre
pes.
Aquests vegetals en
vinagre i en especial els cogombrets, són baixos en greixos, en canvi hem
d’anar amb compte perquè poden tenir un índex molt alt de sal. Caldrà mirar les
etiquetes per saber si en tenen massa . Podem considerar un aliment massa salat
si supera els 1,25 grams de sal per cada 100 grams i en canvi es considera un
aliment baix en sal quan té 0’25 grams o menys per cada 100 grams. Els
cogombrets en vinagre poden tenir al voltant de 1’5 grams de sal per cada 100
grams, és a dir que es pot considerar un aliment massa salat. Però hem de tenir
en compte, d’una banda, que és un aliment que es consumeix en petites quantitats
i d’altra que convé moderar el seu consum i gaudir-los però amb prudència i
d’aquesta manera els podrem menjar en aperitius de consum ocasional o bé donant
un toc de gust molt agradable en amanides.
Com en molts aspectes
de l’alimentació i de la vida en general en la moderació està l’èxit.
Amb dies de tanta calor les amanidas que poden ser un àpat complert m'agraden molt i la teva versió amanint amb oli i vinagre m'agrada més que la clásica amb maionesa.
ResponEliminaPetons i bona setmana
Palmira
Saps una cosa???? A casa ens agrada molt, però sense la salxixa ;-)
ResponEliminaPtnts
Dolça
Saps una cosa???? A casa ens agrada molt, però sense la salxixa ;-)
ResponEliminaPtnts
Dolça
Saps una cosa???? A casa ens agrada molt, però sense la salxixa ;-)
ResponEliminaPtnts
Dolça