Fa més de 15 dies de l’última entrada al
blog!!!
Està clar que cuino cada dia però no he tingut
temps de fer cap entrada. D’una banda, la feina que com cada any per aquestes
dates m’ocupa moltes hores i d’altra banda, he estat també molt ocupada en
preparar un preciós esdeveniment familiar.
Ara, amb una mica més de temps lliure
segueixo cuinant i publicant, en aquest cas una recepta de pasta.
Fetuccini amb fruits de
mar i espàrrecs
Ingredients (per a 4
persones)
600 grams de fetuccini
12 gambes grans pelades
12 musclos cuits i sense closca
2 calamars mitjans
Un manat d’espàrrecs
2 tomàquets madurs
Julivert, sal, pebre i oli d’oliva
Preparació:
Bulliu els fetuccini amb aigua i sal.
Escorreu-los bé.
Bulliu els musclos i un cop fets, traieu la closca i reserveu-los.
Talleu els calamars a anelles i sofregiu-los.
Sofregiu en el mateix oli les gambes pelades.
Afegiu els espàrrecs i reserveu.
Prepareu el sofregit de tomàquet i reserveu-lo.
En una cassola, poseu els fetuccini, els musclos, els calamars, les gambes
i els espàrrecs.
Afegiu el sofregit de tomàquet, una mica de julivert picat i una mica de l’aigua de bullir els
fetuccini.
Deixeu coure tot un parell de minuts per tal de que es barregin tots els
ingredients.
Tipus de pasta
És difícil trobar algú al que no li agradi
la pasta. És un aliment fàcil de preparar i és possible combinar-la amb un gran
nombre de salses de verdures i de carns diferents. Aquestes dues
característiques de la pasta són les principals causes de que la pasta sigui
tan popular en tot el món.
Hi ha diferents tipus de pasta en funció
de diferents aspectes.
Per començar, farem la diferencia entre la
pasta seca, la més utilitzada i també la més fàcil de conservar i la pasta
fresca de textura més suau, amb gran contingut d’aigua i que s’ha de conservar
a la nevera.
Si tenim en compte el color, trobarem
diferents tipus de pasta ja que actualment està molt de moda les pastes de
colors enriquides amb altres aliments, dels quals no agafa només el color, sinó
també els nutrients. Podem trobar pasta negra, elaborada amb tinta de calamar,
vermella amb tomàquet, de color taronja a base de pastanaga, verda si està feta
amb espinacs, blanca si s’ha utilitzat farina blanca o de color groc si està
enriquida amb ou.
Si en fixem en la forma, trobarem una gran
varietat de pastes. A continuació parlarem de les més conegudes:
Els espaguetis. És un dels tipus de pasta més coneguts en tot el món. Es tracta d’una
pasta llarga, unes fines tires primes i de forma rodona. Es poden combinar amb
moltes salses, però les preparacions més habituals són amb salsa bolonyesa
(tomàquet, especies i carn picada) i amb salsa carbonara (nata, bacon, ou, i
pebre)
Els fetuccine i tagliatelle. Tots dos tenen forma de cinta. La
diferencia entre aquests dos tipus de pasta és la mida, uns són més amples que
altres. Els fetuccine són més amples que les tagliatelle.
Els fussilli. Tipus de pasta amb forma d’espiral. Aquesta forma permet que els
ingredients s’integrin molt bé entre ells.Com els espaguetis, els fussilli s’utilitzen
amb moltes varietats de salses i combinacions de vegetals i de carns.
Els macarrons. Un tipus de pasta molt popular. Es tracta d’una pasta curta en forma de
tub amb els extrems tallats en diagonal. Sovint la pasta ve enriquida amb ou,
espinacs o tomàquet, la qual cosa li dona un toc de color molt atractiu.
Els rigatoni. Tenen també forma de tub com els macarrons però són més grans i els
extrems normalment estan tallats rectes. Són massa petits per ser farcits i s’utilitzen
normalment acompanyats de salsa o fins i tot com a guarnició. Són molt aptes
també per fer al forn.
Els canalons. Una pasta en forma de làmina plana que s’ha de farcir i després recargolar en forma de gran tub. S’acostumen a preparar
amb beixamel i formatge ratllat i es gratinen. Els farciments més habituals són
carn, espinacs i també peix i marisc.
La lasanya. És també una pasta plana per farcir, però en aquest cas el farciment es
fa en capes. Com és el cas dels canalons el farciment es pot fer de carn,
verdures, bolets...i s’acompanya normalment amb salsa de tomàquet i beixamel.
Els raviolis i altres pastes farcides. Un tipus de pasta que ja es ven amb el
farcit inclòs. Aquest farcit pot ser de carn, pollastre, verdures, ricotta,
bolets...Si la forma és circular, parlarem de tortellini i si és en forma de
mitja lluna, capelettis. Es poden acompanyar de qualsevol tipus de salsa.
Els farfalle. Una pasta en forma de llacet o de papallona. Es pot acompanyar amb salses
o bé utilitzar-la com a base a les amanides de pasta, ja té un aspecte molt
estètic.
Ara, ja només ens queda triar el tipus de
pasta que més ens vingui de gust i que més convingui a la nostra preparació
i...Buon appetito!!
Hi ha dies (i setmanes) on no podem amb tot, però és un plaer tornar a veure una recepta teva, a més si hi ha algun esdeveniment familiar en preparació s'ha de prioritzar oi?
ResponEliminaA casa ens agraden molts els plats de pasta, sobretot si serveixen de plat únic amb verduretes i peix o carn.
M'encanta la teva proposta.
Petons i bona setmana
Palmira