divendres, 20 de febrer del 2015

Cloïsses en salsa verda. Les cloïsses

Aquest mes la Mercè de Destapant cassoles ens proposava mirar i remenar el blog Pa amb tomàquet per triar una de les receptes d’aquest blog i fer-la.
Es la proposta de Del blog al plat que cada mes em fa passar una bona estona mirant, llegint i cuinant.
Tenia una llista llarguíssima de receptes que em van agradar i havia seleccionat per fer, però al final em vaig decidir per aquestes Cloïsses en salsa verda, unes cloïsses molt bones que la Marylou va cuinar per celebrar el quart aniversari del seu blog i que sempre ens agradarà menjar encara que no tinguem res en concret a celebrar.

Cloïsses en salsa verda


Ingredients:
1 quilo de cloïsses
1 ceba
2 grills d’all
Julivert
½ got de vermut
1 culleradeta de farina
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre

Preparació:
En una cassola, amb una mica d’oli, ofegueu la ceba tallada primeta.
Quan la ceba comença a ser transparent, afegir l’all picat.
Remeneu una mica.
Afegiu una culleradeta de farina i remeneu una mica més per tal de que la farina es cogui i perdi el gust a farina crua.
Aboqueu el vermut ( o vi) i ½ got d’aigua.
Deixeu evaporar el líquid durant uns minuts. (3 o 4 minuts)
Incorporeu el julivert  picat a la cassola.
Afegiu les cloïsses, una mica de sal i una mica de pebre.
Tapeu la cassola i deixeu coure fins que les cloïsses s’obrin.
Decoreu el plat amb julivert i llimona.
Serviu calentes.

Les cloïsses
Les cloïsses són un excel·lent marisc que té grans qualitats nutritives.
Per començar, cal dir que les cloïsses són riques en ferro, només una petita ració de 8 cloïsses tenen aproximadament 25 mil·ligrams de ferro, la quantitat diària recomanada per als adults és de 18 mil·ligrams. Per tant, les persones que tenen deficiència de ferro i les que pateixen anèmia tenen un bon aliment per tal d’ajudar a solucionar el seu problema. A més, tenen minerals com el fòsfor, el zinc, el potassi, el coure i el seleni.
Les cloïsses tenen al voltant de 150 mil·ligrams d’àcids omega 3 per cada 100 grams, aquests àcids contribueixen a disminuir la incidència de malalties del cor i a més són molt beneficiosos per al rendiment cerebral.
D’altra banda, les cloïsses són un aliment molt proteic, ja que en una petita ració de menys de 100 grams podem trobar 20 grams de proteïna i una quantitat insignificant de greix.
Tot i que sempre s’ha dit que el marisc conté molt colesterol, justament les cloïsses és un dels tipus de marisc que contenen menys colesterol i per tant són un producte permès a les persones que pateixen d’ hipercolesterolèmia, només s’ha de tenir en compte de no abusar-ne, però això no és un problema únic del marisc en general i de les cloïsses en particular, ja que el més recomanable per una dieta saludable és fer una dieta variada: consumir de tot una mica sense abusar-ne de res.




8 comentaris:

  1. Fantàstica la recepta i genial l'explicació dels beneficis de les cloïses! Són molt interessants les dades nutricionals que sempre acompanyen les teves receptes! Un petó!

    ResponElimina
  2. amb aquesta fotografía sembla que les puguis agafar d la pantalla!. tenen un aspecte boníssim!, gràcies per participar!

    ResponElimina
  3. amb aquesta fotografía sembla que les puguis agafar d la pantalla!. tenen un aspecte boníssim!, gràcies per participar!

    ResponElimina
  4. Quina pinta!!!! m'alegro que t'hagin agradat! Moltes gràcies per participar!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Quina pinta!!!! m'alegro que t'hagin agradat! Moltes gràcies per participar!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Una recepta molt ben triada!! aquestes cloisses han de saber estupendes. Una abraçada!!!

    ResponElimina
  7. Una elecció molt bona! Han quedat genials, quina gana !!!
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina