Aquest
mes la Mercè de Destapant cassoles ens proposava mirar i remenar el blog
Pa amb tomàquet per triar una de les receptes d’aquest blog i fer-la.
Es
la proposta de Del blog al plat que cada mes em fa passar una bona
estona mirant, llegint i cuinant.
Tenia
una llista llarguíssima de receptes que em van agradar i havia seleccionat per
fer, però al final em vaig decidir per aquestes Cloïsses en salsa verda, unes
cloïsses molt bones que la Marylou va cuinar per celebrar el quart aniversari
del seu blog i que sempre ens agradarà menjar encara que no tinguem res en
concret a celebrar.
Cloïsses
en salsa verda
Ingredients:
1
quilo de cloïsses
1
ceba
2
grills d’all
Julivert
½
got de vermut
1
culleradeta de farina
Oli
d’oliva verge extra
Sal
Pebre
negre
Preparació:
En
una cassola, amb una mica d’oli, ofegueu la ceba tallada primeta.
Quan
la ceba comença a ser transparent, afegir l’all picat.
Remeneu
una mica.
Afegiu
una culleradeta de farina i remeneu una mica més per tal de que la farina es
cogui i perdi el gust a farina crua.
Aboqueu
el vermut ( o vi) i ½ got d’aigua.
Deixeu
evaporar el líquid durant uns minuts. (3 o 4 minuts)
Incorporeu
el julivert picat a la cassola.
Afegiu
les cloïsses, una mica de sal i una mica de pebre.
Tapeu
la cassola i deixeu coure fins que les cloïsses s’obrin.
Decoreu
el plat amb julivert i llimona.
Serviu
calentes.
Les
cloïsses
Les cloïsses són un excel·lent marisc que té grans qualitats nutritives.
Per començar, cal dir que les cloïsses són riques en ferro, només una
petita ració de 8 cloïsses tenen aproximadament 25 mil·ligrams de ferro, la
quantitat diària recomanada per als adults és de 18 mil·ligrams. Per tant, les
persones que tenen deficiència de ferro i les que pateixen anèmia tenen un bon
aliment per tal d’ajudar a solucionar el seu problema. A més, tenen minerals
com el fòsfor, el zinc, el potassi, el coure i el seleni.
Les cloïsses tenen al voltant de 150 mil·ligrams d’àcids omega 3 per cada
100 grams, aquests àcids contribueixen a disminuir la incidència de malalties
del cor i a més són molt beneficiosos per al rendiment cerebral.
D’altra banda, les cloïsses són un aliment molt proteic, ja que en una
petita ració de menys de 100 grams podem trobar 20 grams de proteïna i una
quantitat insignificant de greix.
Tot i que sempre s’ha dit que el marisc conté molt colesterol, justament
les cloïsses és un dels tipus de marisc que contenen menys colesterol i per
tant són un producte permès a les persones que pateixen d’ hipercolesterolèmia, només s’ha de tenir
en compte de no abusar-ne, però això no és un problema únic del marisc en
general i de les cloïsses en particular, ja que el més recomanable per una
dieta saludable és fer una dieta variada: consumir de tot una mica sense
abusar-ne de res.
Fantàstica la recepta i genial l'explicació dels beneficis de les cloïses! Són molt interessants les dades nutricionals que sempre acompanyen les teves receptes! Un petó!
ResponEliminaamb aquesta fotografía sembla que les puguis agafar d la pantalla!. tenen un aspecte boníssim!, gràcies per participar!
ResponEliminaamb aquesta fotografía sembla que les puguis agafar d la pantalla!. tenen un aspecte boníssim!, gràcies per participar!
ResponEliminaQuina pinta!!!! m'alegro que t'hagin agradat! Moltes gràcies per participar!
ResponEliminaPetonets
Quina pinta!!!! m'alegro que t'hagin agradat! Moltes gràcies per participar!
ResponEliminaPetonets
Una recepta molt ben triada!! aquestes cloisses han de saber estupendes. Una abraçada!!!
ResponEliminaUna elecció molt bona! Han quedat genials, quina gana !!!
ResponEliminaBona setmana,
Palmira
Hola compi, qué buena receta!
ResponElimina