Per fi ha arribat el tan esperat 9N i
després d’anar a participar o a votar, segons com vulguem dir, avui, que fa ja
una mica de fresqueta i fins i tot ha caigut un fi plugim a Barcelona, què us
sembla un bon plat de puré calent?
Duo de purés de patata i
moniato
Ingredients: (per a dues
persones)
2 patates
2 moniatos
Un grapat de nous pelades
Sal
Dues cullerades d’oli d’oliva verge extra
Dos gots de llet
Pebre negre
Preparació:
Renteu les patates i els moniatos i sense
pelar poseu-los a coure al microones en un recipient amb un dit d’aigua. (També
es pot fer pelant les patates i els moniatos, tallant-los a daus i bullint-los
durant 20 minuts)
Deixeu-los coure a màxima potencia durant
7 minuts, els doneu la volta i els deixeu coure aproximadament 5 minuts més.
Punxeu les patates i els moniatos per
saber si estan cuits o s’han de coure una mica més.
Quan estiguin freds, peleu-los i poseu-los
per separat en dos bols.
En un pot, poseu a escalfar dos gots de
llet i dues cullerades d’oli.
Aboqueu la meitat de la llet i de l’oli
calent en el bol on tenim les patates cuites i l’altra meitat de la llet i de l’oli en el bol
on tenim els moniatos cuits.
Afegiu una mica de sal i una mica de pebre
en cada bol.
Amb una forquilla aixafeu tot fins
aconseguir la textura desitjada. També ho podeu fer amb una batedora elèctrica
(Minipimer). (Jo ho he fet amb Minipimer perquè volia aconseguir una textura
més fina)
Amb l’ajut d’una anella d’emplatar, munteu
el plat, primer una capa de puré de moniato i després una capa de puré de
patata.
Poseu per sobre les nous picades i afegiu
un rajolí d’oli.
Els purés de verdures
Sembla que aquest estiu inacabable que hem
viscut aquest any ha arribat a la seva fi i les temperatures són ja més pròpies
de l’època de l’any en la que ens trobem. Ara, el nostre organisme i la nostra
alimentació haurà d’adaptar-se a la tardor i més endavant a l’hivern.
Els plats propis de la tardor i de
l’hivern són més elaborats i amb un contingut calòric una mica més alt, a més,
com que normalment disminuïm l’exercici físic a causa del fred i de les
inclemències meteorològiques, sovint guanyem pes, cosa que no ens agrada ni des
del punt de vista estètic ni des del punt de vista de la salut.
Els purés de verdura són un plat ideal per
aquesta època de l’any, ja que d’una banda, ens faciliten mantenir una dieta
saludable i poc calòrica i d’altra banda, són molt adequats per quan fa fred i
volem menjar calent.
Els purés de verdures ens proporcionen
poques calories i en canvi tenen un alt contingut d’aigua i fibra a part d’una
gran quantitat de nutrients, en especial, vitamines, la qual cosa és
especialment interessant en aquesta època de l’any quan el sistema immunològic
necessita reforçar-se per tal de funcionar correctament.
D’altra banda, el puré de verdures pot ser
un plat complet ja que normalment s’utilitza patata, que és una font important
d’hidrats de carboni d’absorció lenta, verdures que aporten vitamines, i llet,
nata, formatge o fruits secs que ens aporten proteïnes.
A més, podem adaptar el puré a les nostres
necessitats individuals i als nostres gustos de manera fàcil i senzilla, ja que
les possibilitats són infinites. Podem utilitzar les verdures que més ens
agradin o podem preparar-los sense sal, per exemple, si tenim problemes
d’hipertensió arterial.
Els purés ofereixen moltes formes
diferents de preparació i amb gustos diferents. Podem afegir-hi especies o
altres condiments en el cas de que el gust de la verdura no ens agradi i
d’aquesta manera fer-les més apetitoses.
Els purés són aptes per tothom, fins i tot
per als nens i per a les persones grans i són fàcils de digerir.
Són ràpids i senzills de preparar i si fem
una mica més de quantitat podem congelar aquesta part que ens ha sobrat i
tenir-la a punt per consumir-la quan no tinguem temps de cuinar.
Podem dir que els purés són doncs una
manera fàcil, barata, senzilla, saludable i molt versàtil de menjar verdures.
Quin plat més bonic, colorit i bo! I la presentació és fantàstica!
ResponEliminaUn petonet!
A mi m'encanten els purés i aquesta combinació amb nous mai se m'havia acudit... a més presentada així entra pels ulls!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira