Un plat amb
un toc picant, o potser una mica més picant, això ja dependrà dels gustos, perquè malgrat la mala fama de les especies picants, consumides amb moderació no
es pot dir que siguin perjudicials per a la nostra salut ni per a l’estomac.
Calamarsets i llagostins amb sofregit
de tomàquet i ceba tendra natural
Ingredients: (per a quatre persones)
2 o 3
llagostins per persona
300 grams de
calamarsets nets
2 tomàquets
madurs
2 grills
d’all
Una branca
de julivert picat
Una ceba
tendra
2 cullerades de vinagre balsàmic
Oli d’oliva
verge extra
Pebre negre
Pebre
vermell picant
Sal
Preparació:
En una
paella ben calenta amb una mica d’oli saltegeu els calamarsets.
Reserveu-los.
A la mateixa
paella afegiu una mica d’oli i saltegeu els llagostins
Reserveu-los
A la mateixa
paella afegiu una mica més d’oli ,si és necessari, i saltegeu els tomàquets
tallats a daus i l’all picat durant 3 o 4 minuts
Poseu el
tomàquet i l’all saltejats en un bol
Afegiu al
bol la ceba tendra picada, una mica de sal, una mica de pebre negre, una mica
de pebre vermell picant, dues culleradetes de vinagre balsàmic, un bon raig
d’oli d’ oliva verge extra i una branca de julivert picat
Poseu en els
plats els calamarsets i els llagostins i aboqueu per sobre el contingut de la
barreja que hem preparat al bol, és a dir, el tomàquet i l’all sofregit amb la
ceba picada, la sal, el pebre negre i vermell, el vinagre, l’oli i el julivert.
El pebre negre
Aquest plat
de calamarsets i llagostins és un plat una mica picant degut a que dos dels
ingredients són el pebre negre i el pebre vermell picant.
Com deia
abans, les especies picants malgrat la seva mala fama, tenen beneficis
importants, en primer lloc serveixen per substituir altres condiments menys
saludables com per exemple la sal o les salses amb alt contingut en greixos i
calories. Els plats amb verdures tan necessaris en una alimentació saludable, a
certes persones els costa de consumir-los, però amb una mica d’espècies poden
resultar més agradables i apetitoses.
Si parlem en concret del pebre negre podem dir
que és una de les especies més consumides i més populars a casa nostra.
Consumida
amb moderació, no només no perjudica l’estomac, sinó que a més augmenta les
secrecions de l’estomac i afavoreix la digestió i també ajudar a prevenir els
gasos intestinals.
A nivell de
la pell la piperina element present al pebre estimula la producció de pigments,
la qual cosa és interessant per ajudar a combatre una malaltia com el vitiligo
que provoca la despigmentació en algunes parts del cos.
El pebre
negre ajuda també a alleujar els símptomes de la sinusitis i de les congestions
nasals i com que té propietats antibacterianes és bona per ajudar a combatre
les infeccions i les picades d’insectes.
El pebre té
també propietats antioxidants que prevenen i reparen els danys causats pels
radicals lliures.
Degut a les
seves propietats, a la seva fàcil conservació i al seu sabor intens i picant
que fa més gustosos els aliments és interessant tenir-la sempre a ma a la
nostra cuina.
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada