M’agrada combinar viatges i cuina, dues de les meves grans passions. Quan
viatjo intento també conèixer la gastronomia del lloc on vaig i després
elaborar algun plat típic a la cuina de casa meva.
Aquestes vacances d’estiu hem aprofitat per conèixer dos països de l’Àsia
Central: Uzbekistan i Kirgistan,i conèixer llocs tan mítics com Biskek, Sonkul,
Karakol o Tash Rabat al Kirguistan i Khiva, Bujara, Samarcanda o Taskent a
Uzbekistan, tots aquests llocs situats a la antiga Ruta de la Seda.
La cuina d’aquests dos països, antigues Repúbliques de l’Unió Soviètica, és
variada, però a l’hora de triar un plat he optat pel plov.
De fet, el plov no és només un plat típic d’Uzbekistan o de Kirguistan, sinó
de tota l’Àsia Central i com passa en aquests plats tan populars, hi ha tantes
varietats de plov com cuiners el preparin.
Els diferents tipus de plov no depenen només de la zona de l’Àsia Central
on es prepari, sinó també del motiu pel qual es prepara aquesta recepta que pot
ser tant per a una gran ocasió
(casament, aniversari, festa...) com un
plat ordinari de la cuina de cada dia. També poden variar els ingredients, tant
es pot fer amb carn de xai, com de vedella, pollastre o fins i tot cavall. Les
verdures també poden variar però l’all, la ceba i la pastanaga semblen
imprescindibles.
Ja veiem doncs que el plov pot ser diferent i jo m’he animat també a fer la
versió de plov com sempre procurant que sigui el més saludable possible i
adequant-lo als nostres gustos.
Plov. Плов
Ingredients (per a 4 persones)
4 tasses d’arròs (mesura d’arròs en cru)
500 grams de carn de xai (també es pot fer amb carn de pollastre o de
vedella)
2 cebes
3 o 4 pastanagues
2 grills d’all
100 grams de cigrons cuits
1 litre de brou de verdures
Sal
Oli
Llorer
Pebre negre
Preparació
Talleu a daus la carn de xai
Salpebreu-la
En una cassola fonda o wok, saltegeu els daus de xai amb una mica d’oli i
un parell de fulles de llorer
Reserveu la carn
Talleu la ceba, la pastanaga i l’all ben petit i saltegeu-les en el mateix
oli que hem saltejat la carn
Quan la ceba i la pastanaga hagin agafat una mica de color, afegiu la carn
i l’arròs i saltegeu uns minuts més
Afegiu brou de verdures en proporció de dues tasses de brou per una d’arròs
Afegiu la sal
Deixeu coure a foc viu durant 15 o 20 minuts fins que s’absorbeixi el brou
Afegiu els cigrons cuits i remeneu
Serviu calent
REFERENCIASDE LOS CLIENTES
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada