dimecres, 19 de gener del 2011

Crema de pastanaga al gust de taronja

Sembla que aquesta “primavera” en ple hivern que estem gaudint, s’acaba. Els homes i les dones del temps ens avisen: a partir de demà dijous a la nit ens arriba una onada de fred, baixaran  força les temperatures i també ens diuen que traiem de l’armari: abrics, bufandes i  guants. Moltes gràcies senyors i senyores del temps, però hi ha també una bona i gustosa manera de combatre el fred: una bona crema de verdures.
Per tant, no esperem més i ens posem a preparar una  cremeta de pastanaga que pot ser un primer plat molt saludable i reconfortant tant per dinar com per sopar, i a més segur que estarà boníssima.
Ingredients:
½ kg de pastanagues
1 ceba grandeta
1 tira de pela de taronja
pebre
llavors de sèsam i  pipes de gira-sol pelades
Preparació
-Talleu la ceba petita i saltegeu-la a foc baix procurant que no agafi color, que quedi blanca i transparent.
-Peleu i talleu les pastanagues a rodanxes i també saltegeu-les amb la ceba.
-Afegiu una mica de sal i una mica de pebre (millor pebre rosa o blanca)
-Cobriu la ceba i les pastanagues amb aigua i afegiu una tira de pela de taronja
-Deixeu bullir durant uns 30 minuts
-Retireu la pell de la taronja i tritureu la resta
-Primer tritureu la ceba i la pastanaga amb poca aigua de la cocció i aneu afegint-hi o no en funció de com us agradi d’espessa o clara, la crema.
-Al servir podeu afegir llavors de sèsam o  pipes de gira-sol o totes dues llavors, com he fet jo.


Observacions:
-Afegir una pela de taronja a l’aigua de bullir la pastanaga és un” truquet” del cuiner Martin Berasategui. Ell ho fa a la seva recepta de la crema de carbassa, però jo ho he provat amb la de pastanaga i també queda molt bé.
-Les llavors de sèsam i les pipes de gira-sol donen un contrast de textures amb la crema molt, molt agradable i a més les llavors de sèsam són molt riques en calci i les  pipes de gira-sol  en potassi, magnesi i també calci, així és que tenim doble benefici, afegint un petit grapadet a la crema.
Bon profit i no us preocupeu pel fred que el superarem. El meu fill, que aquest any està fent el seu projecte de fi de carrera a Estocolm, diria que a Suècia sí que fa fred de veritat i que el nostre clima és qualitat de vida.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada