dijous, 14 de maig del 2015

Albergínies farcides de tonyina. L’hort urbà a la primavera

La meva amiga Manoli em va explicar una recepta d’albergínies ben original i ràpida de fer. Ella és una gran cuinera i sempre em dona un munt de bones idees.
Al meu hort no tinc encara albergínies llestes per menjar, però en tindré. Per fer aquesta recepta he hagut de comprar-les al mercat, però el dia que les faci amb albergínies del meu hortet estic segura que encara seran més bones.

Albergínies farcides de tonyina. 



Ingredients (per a 2 persones):

2 albergínies
Una llauna de tonyina en oli d’oliva
Un ou
Formatge ratllat

Preparació:

Renteu les albergínies
Talleu les puntetes
Talleu cada albergínia per la meitat
Feu uns talls a la polpa de l’albergínia per tal de que un cop cuita sigui més fàcil de buidar
Introduïu les albergínies al microones a la màxima potencia i feu coure durant 10/ 12 minuts.
Un cop cuites, buideu les albergínies.
Reserveu-les un cop buides per farcir-les.
Talleu la polpa de les albergínies en trossets petits.
Poseu el contingut d’una llauna de tonyina en un bol i esmicoleu-la.
Afegiu la polpa de les albergínies al bol on ja tenim la tonyina i remeneu bé.
Bateu un ou i afegiu-lo al bol.
Barregeu bé la tonyina, l’ou i la polpa de les albergínies.
Amb aquesta barreja, farciu les albergínies.
Poseu per sobre de les albergínies una bona capa de formatge ratllat.
Introduïu al forn calent i gratineu

L’hort urbà a la primavera
Només amb unes quantes torretes, amb unes jardineres o millor encara amb una taula de cultiu de mides reduïdes podem crear el nostre propi hort per tal de convertir petites llavors en aliments. L’hort urbà ens permetrà recuperar gustos autèntics i naturals i ens produirà una gran satisfacció, ja que haurem pogut aconseguir els productes que mengem amb esforç i cura.
Efectivament, és una activitat molt gratificant però exigeix un compromís, una presa de decisions pel que fa a la tria de la terra i varietats a cultivar, hem d’estar atents al calendari, saber abonar la terra, intervenir en el cas de que hi hagi alguna plaga...i ens haurem d’assessorar en el cas de que no tinguem coneixements previs però actualment això no representa cap problema perquè hi ha un munt de pagines web i llibres que ens poden assessorar.
Per començar haurem de triar les varietats a cultivar més idònies i saber quan hem de començar el cicle. També haurem de tenir en compte les hores de llum i sol de que disposem. Aquest és un factor a tenir en compte i és més important que la temperatura.
El mes de maig és un bon mes per començar el nostre hort urbà perquè és un mes on els dies són llargs i les plantes creixen molt. Els cultius que podem plantar són els que donaran fruit durant el proper estiu principalment els tomàquets, cogombres, pebrots, carbassó, albergínia i enciam.
Haurem d’anar en compte amb el reg i valorar la possibilitat d’instal·lar un reg automàtic perquè aquest mes ja fa calor i les plantes necessiten hidratació, en especial aquest any que les temperatures són molt altes.
Per començar un  hort crec que el cultiu més adient són les tomaqueres. Són fàcils de conrear i els tomàquets tenen un gust extraordinari, ben diferent als que comprem al super.
 Al juny, cal tenir també preparades unes canyes per lligar les plantes de les tomaqueres, un cop creixin uns quants centímetres i després ja només caldrà esperar una mica i ja veureu quins tomàquets més bons que podreu menjar.





1 comentari:

  1. Nosaltres hem terminat l'hort urbà al balconet aquest llarg cap de setmana perque feiem pont... però les temperatures a la nit no són molt altes tot i que mirem cap al sol... ja veurem que sortirà.
    I la recepta em sembla ben bona i amb ingredients del rebost, segur que a casa caurà ben aviat,
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina