La meva amiga Manoli em va explicar una
recepta d’albergínies ben original i ràpida de fer. Ella és una gran cuinera i
sempre em dona un munt de bones idees.
Al meu hort no tinc encara albergínies llestes
per menjar, però en tindré. Per fer aquesta recepta he hagut de comprar-les al
mercat, però el dia que les faci amb albergínies del meu hortet estic segura
que encara seran més bones.
Albergínies farcides de tonyina.
Ingredients (per a 2 persones):
2 albergínies
Una llauna de tonyina en oli d’oliva
Un ou
Formatge ratllat
Preparació:
Renteu les albergínies
Talleu les puntetes
Talleu cada albergínia per la meitat
Feu uns talls a la polpa de l’albergínia
per tal de que un cop cuita sigui més fàcil de buidar
Introduïu les albergínies al microones a
la màxima potencia i feu coure durant 10/ 12 minuts.
Un cop cuites, buideu les albergínies.
Reserveu-les un cop buides per
farcir-les.
Talleu la polpa de les albergínies en
trossets petits.
Poseu el contingut d’una llauna de
tonyina en un bol i esmicoleu-la.
Afegiu la polpa de les albergínies al
bol on ja tenim la tonyina i remeneu bé.
Bateu un ou i afegiu-lo al bol.
Barregeu bé la tonyina, l’ou i la polpa
de les albergínies.
Amb aquesta barreja, farciu les
albergínies.
Poseu per sobre de les albergínies una
bona capa de formatge ratllat.
Introduïu al forn calent i gratineu
L’hort urbà a la primavera
Només amb unes quantes torretes, amb
unes jardineres o millor encara amb una taula de cultiu de mides reduïdes podem
crear el nostre propi hort per tal de convertir petites llavors en aliments.
L’hort urbà ens permetrà recuperar gustos autèntics i naturals i ens produirà
una gran satisfacció, ja que haurem pogut aconseguir els productes que mengem
amb esforç i cura.
Efectivament, és una activitat molt
gratificant però exigeix un compromís, una presa de decisions pel que fa a la
tria de la terra i varietats a cultivar, hem d’estar atents al calendari, saber
abonar la terra, intervenir en el cas de que hi hagi alguna plaga...i ens
haurem d’assessorar en el cas de que no tinguem coneixements previs però
actualment això no representa cap problema perquè hi ha un munt de pagines web
i llibres que ens poden assessorar.
Per començar haurem de triar les
varietats a cultivar més idònies i saber quan hem de començar el cicle. També
haurem de tenir en compte les hores de llum i sol de que disposem. Aquest és un
factor a tenir en compte i és més important que la temperatura.
El mes de maig és un bon mes per començar
el nostre hort urbà perquè és un mes on els dies són llargs i les plantes
creixen molt. Els cultius que podem plantar són els que donaran fruit durant el
proper estiu principalment els tomàquets, cogombres, pebrots, carbassó,
albergínia i enciam.
Haurem d’anar en compte amb el reg i valorar
la possibilitat d’instal·lar un reg automàtic perquè aquest mes ja fa calor i
les plantes necessiten hidratació, en especial aquest any que les temperatures
són molt altes.
Per començar un hort crec que el cultiu més adient són les
tomaqueres. Són fàcils de conrear i els tomàquets tenen un gust extraordinari,
ben diferent als que comprem al super.
Al juny, cal tenir també preparades unes
canyes per lligar les plantes de les tomaqueres, un cop creixin uns quants
centímetres i després ja només caldrà esperar una mica i ja veureu quins
tomàquets més bons que podreu menjar.
Nosaltres hem terminat l'hort urbà al balconet aquest llarg cap de setmana perque feiem pont... però les temperatures a la nit no són molt altes tot i que mirem cap al sol... ja veurem que sortirà.
ResponEliminaI la recepta em sembla ben bona i amb ingredients del rebost, segur que a casa caurà ben aviat,
Petons i bon cap de setmana
Palmira