dijous, 9 d’abril del 2015

Arròs ràpid amb sèpia de llauna. Cuina ràpida i saludable

L’altre dia el meu fill em va demanar com podia cuinar un arròs a la cassola que fos bo, barat i ràpid de fer. Primer vaig pensar que em posava un problema impossible de resoldre, però després vaig pensar que podia fer un arròs amb sèpia de llauna i que, si a més, li afegia unes gambes i / o escamarlans congelats, que surten molt bé de preu ( si a més la mare te’ls compra encara surten millor de preu), potser podria quedar un arroset força bo. Li vaig demanar que si el feia i sortia bé que em fes una foto per posar al blog i aquí tenim el resultat. Jo no el vaig provar però m’ha dit que no estava bo, que estava boníssim.

Arròs ràpid amb sèpia de llauna


Ingredients:
1 tassa d’arròs per persona
Una llauna de sèpia en tinta
Brou de peix ( Jo sempre trio i aconsello els brous Aneto)
Unes quantes gambes congelades
Uns quants escamarlans congelats
All
Oli d’oliva verge extra
Sal

Preparació:
Fregiu les gambes i els escamarlans en una cassola amb una mica d’oli.
Reserveu.
Talleu l’all en trossets petits.
Poseu l’all tallat en una cassola i daureu-lo una mica només fins que comenci a agafar color.
Afegiu la sèpia de llauna.
Afegiu l’arròs.
Afegiu el brou de peix ( el doble de quantitat de brou que d’arròs).
Deixeu coure durant 15 minuts.
Comproveu si està bé de sal o si se n’ha d’afegir una mica.
Aneu amb compte de que l’arròs no s’enganxi i si veieu que hi ha perill de que s’enganxi, afegiu una mica més de brou.
Afegiu les gambes i els escamarlans que ja teniu cuits.
Deixeu coure uns minuts més tot junt.
Apagueu el foc i deixeu reposar uns minuts.

Nota:
- Si es vol, quan ja està cuit es pot afegir una culleradeta d’allioli.
- Tot i que no porta sofregit perquè es un arròs per gent amb presses o per principiants, el resultat és molt acceptable perquè ja té el suquet de la llauna de sèpia, que també podria ser de calamars si us agraden més.

Cuina ràpida i saludable
Som molts els que, degut a la feina i a les obligacions de cada dia, tenim menys temps del que voldríem o del que seria aconsellable per tal de cuinar. Però la cuina ràpida pot ser també cuina saludable. Tot i que sempre procurarem optar pels aliments frescos i poc manipulats, actualment en el mercat hi ha tot una sèrie de productes preparats que ens permetran preparar plats sans, ràpids i molt gustosos. Només a títol d’exemple parlarem de quatre tipus de productes que són molt útils quan volem aconseguir una cuina ràpida, fàcil però a la vegada saludable:
Les amanides preparades.
 Es venen en bossa, rentades, tallades i ja  preparades pel seu consum. Només cal obrir la bossa i amanir ( més fàcil impossible).
Llegums i verdures en conserva al natural.
Tot i que és preferible consumir verdures fresques, les verdures en conserva i els llegums són un bon recurs per preparar  plats saludables en pocs minuts . És convenient, però, quan obrim la llauna o el pot rentar bé els aliments.
Peixos en conserva i fumats
La tonyina, el verat, els calamars, la sèpia i les sardines són els peixos més populars en conserva. Hi ha moltes preparacions d’aquests peixos (escabetx, amb oli, al natural, amb tomàquet...) per la qual cosa podem triar el que més ens convingui segons la preparació que vulguem fer. Els peixos fumats són també un bon recurs.
Aliments congelats
Permeten gaudir de molts aliments en qualsevol època de l’any. Són fàcils de preparar perquè la majoria ja estan preparats per ser cuinats, sovint fins i tot ja estan nets, tallats.


2 comentaris:

  1. Les llaunes de peix són uns productes molt bons, bé de preu i a més si es fan servir per cuinar poden donar resultats exquisits... No sé si has provat fer calamars a la romana amb calamars de llauna... Si tries em diràs...
    Aquest arròs ben bó, quina sort tenir una mare així :o)
    Petons i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina