Ja som a dia 20 i una vegada
més toca participar en aquest repte tan divertit i interessant que ens proposa
el blog Destapant cassoles.
Aquest mes havíem de fer una
de les moltes receptes del blog Les receptes de Sant Hilari. Podríem dir que
Les receptes de Sant Hilari és el blog dels gotets, ja que moltes de les
receptes estan presentades en elegants gotets, receptes dolces i salades,
veritables obres d’art.
M’ha costat una mica
decidir-me perquè hi havia un munt de receptes apetitoses i interessants, però
al final m’he decidit pels Gotets de salsa de xató amb rap. He seguit fil per
randa la recepta de l’Alfons i l’única cosa que he canviat ha estat afegir un
llagostí, perquè a casa ens agraden molt i també per donar un toc més de color
a la recepta. I pel que fa a la salsa de xató, l’he preparat de la mateixa
manera que acostumo a fer-la.
Gotets de salsa de xató i
broqueta de rap
Ingredients:
2 cues de rap
1 llagostí cuit per gotet
Un ou
Farina
Unes fulles de rucula
Sal
Ingredients per a la salsa:
1 got d’oli d’oliva
3 tomàquets
4 o 5 grills d’all
1 grapat d’ametlles i avellanes torrades
2 galetes Maria
Una cullerada de pebre vermell dolç
2 o 3 nyores
1 bitxo
3 cullerades de vinagre
Sal
Preparació de la salsa:
Poseu les nyores a remull amb aigua calenta durant uns
minuts.
Traieu les nyores de l’aigua i amb l’ajut d’una
cullereta rasqueu la polpa de les
nyores.
Escaliveu els alls i els tomàquets al forn.
Peleu els alls i els tomàquets.
Poseu en un got o en un bol els tomàquets, els alls
pelats, les avellanes, les
ametlles, les galetes, el pebre vermell, el bitxo,
l’oli, el vinagre, la polpa de les
nyores i una mica de sal.
Tritureu tots els ingredients.
Tasteu la salsa per si s’ha de rectificar de sal,
d’oli o de vinagre.
Preparació
del plat:
Traieu l’espina del rap de manera que us quedin dos
filets de cada cua.
Talleu el rap a daus d’uns 3 o 4 cm.
Saleu el rap.
Bateu l’ou.
Arrebosseu els daus de rap amb ou i farina.
Fregiu els daus de rap en oli ben calent.
Deixeu els daus de rap sobre un paper absorbent.
A continuació, munteu els gotets:
Ompliu els fons dels gotets amb una capa de salsa de
xató.
En una broqueta punxeu dos daus de rap i afegiu un
llagostí cuit.
Col·loqueu la
broqueta al fons del gotet .
Decoreu amb una fulla de rucula.
El rap
El rap és un peix blanc molt apreciat, tant pels seu
sabor, com pels seus
nutrients.
D’aquests nutrients, cal destacar les seves proteïnes
d’alt valor biològic.
El seu
contingut en greixos és molt baix, només 2 grams per cada 100 grams i
és per això que si el cuinem sense excés de greixos o
de salses calòriques,
aquest peix és ideal per a les dietes d’aprimament o
de control de pes. És també
pel seu baix
contingut en greixos que el rap és molt adequat en casos de
gastroenteritis o digestions pesades i lentes.
El rap té també vitamines i minerals, com la resta de
peixos blancs. Entre les
vitamines cal destacar les del grup B en especial la
vitamina B9 que és la
vitamina responsable de la producció dels glòbuls
vermells i blancs.
Quant als minerals, cal destacar el potassi, el fòsfor,
el magnesi i el ferro.
És també amb diferencia el peix que té un índex de
colesterol més baix. Una
ració de 150 grams de rap proporciona només el 8% de
la quantitat màxima diària.
Això sí que és un gotet ben elegant!. Aquest l'hauré de fer segur!, L'has explicat molt detalladament. Moltíssimes gràcies per participar de la proposta!
ResponEliminaApuntadissima aquesta recepta!! Quina bona presentació...i segur que boníssima! A casa també posaria un llagostí, que també ens encanten.
ResponEliminaPetons
Quins gotets més elegants i sofisticats! Perfectes i ben senzills, me'ls apunto!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Doncs t'has decidit per una gran recepta perquè pinta genial! M'encanta la presentació i fa tota la pinta d'estar boníssim!! :P
ResponEliminaUn petonet!
Un gotet petit... però de bona confitura... de luxe!! Doncs segur que algun dia hem coincidit Bonpreu... a veure si tornen a fer classes... o ja s'han acabat, no van saber dir-nos, tant el Pep com la noia de recepció, que marxa.
ResponEliminaMmmm! Jo d'aquests gotets en menjaria un plat sencer!! T'han quedat espectaculars i m'imagino que ha de ser boníssim! Em sembla que algun dia també els provaré de fer ;)
ResponEliminaeii... amb aquest llagostí aquests gotet guanya un 100% en presentació vistositat i sabor...!! no en tinguis cap dubte que aquesta té la copio!... ;-)) !!
ResponEliminagràcies per participar
Una abraçada
La presentació és molt elegant! Llàstima que, a mi, el gotet em sembla molt petit per tant cosa bona...ha, ha! Una abraçada!!
ResponEliminaUna proposta genial, ja m'han entrat ganes de fer-la!! ens anirem veient, una abraçada!!
ResponEliminahttp://aracuina.blogspot.com.es/
Un plat deliciós! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
ResponEliminaUna abraçada!