No sé si a tothom li passa, però a mi, quan arriba la
calor el que em ve més de gust és una amanida. Però no m’agrada menjar sempre
el mateix tipus d’amanida, m’agrada anar variant i introduir nous ingredients i
combinacions. I avui he pensat per què no combinar dos cereals com l’arròs i el
blat de moro?
A més ha estat fàcil i ràpid, mentre bullia l’arròs he
obert una llauna de blat de moro, he tallat les verdures i en pocs minuts ja
tenia l’amanida llesta per menjar.
Amanida de blat de moro i arròs
Ingredients: (2 persones)
1 tasseta d’arròs
1 llauna de blat de moro
1 alvocat
1 ceba
1 tomàquet
Preparació:
Bulliu l’arròs en aigua abundant amb una mica de sal.
Quan l’arròs estigui bullit, escorreu-lo i reserveu-lo
Peleu i talleu la ceba ben prima
Peleu i talleu en daus l’alvocat
Renteu i talleu en daus el tomàquet
Poseu en un bol l’arròs bullit i fred, el blat de
moro, l’alvocat, la ceba i el tomàquet.
Remeneu bé per tal de que es barregin bé tots el
ingredients
Amaniu amb una vinagreta o simplement amb una mica d’oli
d’oliva.
Les conserves vegetals
Les conserves vegetals no pretenen substituir a les
fresques, però son còmodes de guardar, segures i serveixen per treure’ns d’algun
imprevist o fins i tot ens resolen molts problemes si no tenim temps de cuinar
o estem cansats. Les verdures en conserva són una bona solució quan volem
preparar un plat o un acompanyament saludable. Per tot això una bona sèrie de
pots i llaunes de conserves vegetals al natural no haurien de faltar mai en el
nostre rebost: mongetes, pèsols, faves, blat de moro, bledes, espàrrecs, amanida
russa....
Les conserves vegetals poden ser una part important de
la nostra alimentació ja que ens aporten calci, magnesi i potassi, així com
beta-carotens i vitamines tan indispensables com la vitamina A o l’àcid fòlic.
La industria alimentaria de les conserves ha centrat
la seva atenció en elaborar uns productes envasats de manera hermètica i
sotmesos a esterilització amb la finalitat d’obtenir uns productes que
mantinguin al màxim les seves propietats. Tant és així, que actualment les
conserves vegetals tenen un contingut nutricional molt similar a les verdures
fresques, degut d’una banda als sistemes de conservació, cada vegada més perfeccionats
i al fet de que la conserva es realitza amb el producte acabat de collir i en
el punt òptim de maduració.
Haurem de tenir en compte, però, una sèrie de coses
quan decidim consumir verdures en conserva. La primera és que serà sempre
millor optar per conserves al natural, la segona, que els productes siguin de
qualitat i la tercera és saber que les conserves vegetals tenen una quantitat
important de sal que pot arribar a ser 8 vegades més gran que la del mateix
producte en cru. Per tal d’evitar aquesta ingesta tan gran de sal, el que
haurem de fer és rentar i deixar escórrer la verdura, no aprofitar el suc i per
descomptat, no afegir més sal.
I finalment cal tenir en compte que si aquestes
verdures s’han d’escalfar abans de consumir-les, ho haurem de fer a baixa
temperatura per tal de que conservin al màxim els seus nutrients.
Si a més d’obrir la llauna o el pot i escalfar, posem
una mica d’imaginació i ganes, podrem convertir una senzilla llauna de
conserves vegetals en un excel·lent plat de verdura. Per exemple, serà fàcil preparar una magnifica i
refrescant crema d’espàrrecs a partir d’una llauna d’espàrrecs de qualitat, una
amanida de llegums, tenint com a base
principal un pot de cigrons cuits o un bacallà amb samfaina que prepararem
ràpidament utilitzant una llauna de samfaina de la millor qualitat possible.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada