Quan vaig marxar de casa, jo no sabia cuinar gaire, però el que tenia era la cultura de la cuina casolana, de la necessitat de menjar bé, que poc a poc, sense que jo m’adonés, la meva mare i la meva àvia m’havien transmès amb les seves actuacions .
Poc a poc vaig aprendre i més tard, la cuina es va anar convertint en una afició, que he procurat també transmetre als meus fills perquè crec que cuinar és una eina de salut útil i gratificant.
Quan una persona cuina, està treballant per la seva salut i per la de la seva família, ja que al reduir el consum de plats preparats, que acostumen a tenir més greixos, més sal i més additius artificials, ens estem alimentant d’una manera més saludable. A més, podem controlar la qualitat de les matèries primeres que utilitzem a la cuina. Ensenyar als fills a cuinar és una bona herència que els pares podem deixar als fills. Una herència que els permetrà mantenir el bé més valuós: la salut.
Quan era petita, en general, m’agradava menjar de tot, amb alguna excepció. Odiava els llegums, les carxofes, el flam i les natilles (ara m’agrada tot), però m’encantaven la carn de bé a la planxa, el pernil i els bunyols, però el que més m’agradava eren els fideus a la cassola que feia la meva àvia.
Jo, mai els havia cuinat, potser tenia por de que no fossin els mateixos fideus. Després de més de 35 anys de no menjar-ne, avui, gracies a la proposta de les noies de Film and Food, que ens demanen treure el nen que encara som a través d’una recepta de cuina, m’he atrevit a fer uns fideus a la cassola, tal com crec que els feia ella, potser no han sortit ben bé iguals a com els feia ella o potser sí (la memòria és traïdora) però la veritat és que estaven molt bons i m’han fet recordar un temps passat molt feliç. De ben segur que els repetiré.
Fideus a la cassola
Ingredients ( 4 persones)
- 500 grams de fideus gruixudets (amb el foradet al mig)
- 3 tires de costella de porc tallada a trossets petits
- 5 salsitxes
- 2 cebes mitjanes
- 2 tomàquets
- 1 pebrot verd petit
- 2 grills d’all
- 1 rajolí de conyac
Preparació:
- Fregiu la costella i les salsitxes.
- Quan agafin color, reserveu-les en un plat.
- A la mateixa cassola, sofregiu el pebrot, les cebes i l’all tallats ben petits.
- Una mica més tard, afegiu els tomàquets sense pell ni llavors i tallats petits .
- Afegiu una mica de sal i un rajolinet de conyac.
- Deixeu coure ben a poc a poc durant aproximadament 10 o 15 minuts.
- Afegiu els fideus i deixeu coure un minut o dos sense parar de remenar per tal que els fideus s’impregnin amb el sofregit.
- Afegiu la carn i les salsitxes a la cassola .
- Aboqueu aigua calenta fins a cobrir els fideus.
- Porteu els fideus a ebullició i deixeu que els primers minuts es coguin a foc fort i després abaixeu una mica el foc.
- Deixeu bullir el temps que marqui el paquet de fideus.
- Comproveu la sal i afegiu-ne si és necessari.
- Serviu-los acompanyats de formatge ratllat i mengeu-los ben calents.
Un plat tan senzill i tan bo alhora! Els fideus a la cassola de tota la vida són excepcionals!
ResponEliminaUn plat tradicional i força bó.
ResponEliminaUn plat tradicional i força bó.
ResponElimina