dijous, 1 de setembre del 2011

Tailàndia i la cuina tai. Pollastre fregit amb anacards.

Hem aprofitat les vacances per a realitzar una de les nostres activitats favorites: viatjar. Aquest any el destí ha estat Tailàndia, un viatge “al nostre aire” que és quan realment pots descobrir una mica el país.
Ens ho hem passat molt bé hem visitat ciutats, hem fet excursions per la jungla, hem navegat en balses de canyes de bambú, hem fet snorkel en aigües increïbles, hem visitat temples, hem fet compres…i ens ho hem passat molt bé coneixent una miqueta un país i una cultura tan llunyana.
Sens dubte, un aspecte important de la cultura és la cuina. En aquest cas, es tracta d’una cuina considerada com una de les millors del món.
A Tailàndia, la cuina i el menjar són presents a tot arreu des dels millors restaurants, als restaurants locals, als mercats, als “xiringuitos”, al carrer…tots ofereixen una gran varietat de plats preparats.
La base de la cuina tailandesa, com acostuma a passar a les cuines orientals, és l’arròs amb més de cinquanta varietats diferents. La pasta és també molt popular i la base d’un dels plats més típics: el phat tai.
El peix i la carn acostumen a anar acompanyats de les mes diverses verdures, com les mongetes, les albergínies, la ceba, les pastanagues, les cols o els tomàquets, sovint acompanyats de salses. Les més consumides: la salsa de soja, la salsa de peix i la salsa d’ostres.
Els plats acostumen a estar condimentats per espècies com la canyella, el pebre, la nou moscada…i també d’herbes aromàtiques com l’alfàbrega, la menta, el coriandre…com a condiments es fa servir molt també l’all, la llimona verda i el gingebre.
Per acabar un àpat, es pot menjar una sèrie de dolços elaborats normalment a base d’arròs, llet de coco, sucre i fruits secs, però jo els he trobat massa dolços pel meu gust. El que realment m’ha agradat més que els dolços, són la gran quantitat de fruites tropicals que omplen de colors i d’aromes els mercats tailandesos. Entre els millors, destacaria la pinya, el mango, el plàtan i el coco, sense oblidar la síndria, la papaia i altres més exòtics com el rambutan o el mangostan. Un capítol apart, mereix el durian, un fruit que als occidentals no ens agrada ( la veritat és que no el vaig provar perquè amb l’olor ja en vaig tenir prou) però que els tailandesos aprecien molt.
Però la cuina tailandesa, no és només deliciosa (amb les excepcions que confirmen la regla), sinó que és també molt saludable, ja que el seu contingut en greixos és molt baix i s’utilitzen gran quantitat i varietat de productes frescos i de vegetals, així com els condiments que moltes vegades són utilitzats per les seves propietats    medicinals.
Deliciosa i saludable, això és perfecte, així és que no he perdut gaire temps i tot just després de desfer les maletes, m’he instal·lat a la cuina per preparar un dels meus plats thais preferits.
 ไก่ทอดกับเม็ดมะม่วงหิมพานต์
Pollastre fregit amb anacards (adaptació pròpia)
 Ingredients per dues persones
250 grams de pollastre tallat a tiretes
125 grams d’anacards
60 grams de xampinyons tallats a làmines
6 panotxes de blat de moro baby bullides (o blat de moro cuit)
½ ceba tallada a làmines
1 ceba tendra gran tallada a làmines
3 grills d’all tallat petit
1 trosset molt petit de xili sec
2 cullerades de salsa de soja
2 cullerades d’oli d’oliva
Preparació
-En un wok poseu les 2 cullerades d’oli d’oliva i saltegeu el pollastre.
-Quan estigui una mica cuit, afegir la ceba, la ceba tendra ,els xampinyons l’all i el xili .
-Saltegeu
-Quan estigui gairebé cuit afegiu la salsa de soja i remeneu una mica.
-Afegiu els anacards i el blat de moro i apagueu el foc.
-Serviu amb arròs blanc.
Font: Escola de cuina Baan Thai de Chiang Mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada