divendres, 27 de maig del 2011

Pollastre amb verduretes en el wok. Un petit gran gest per a la nostra salut.

Afegir a molts dels nostres  plats com amanides, sopes, cremes de verdures, woks, pastissos, iogurts…unes petites llavors de sèsam és un gran gest per la nostra salut.
Les llavors de sèsam son riques en vitamines, minerals i proteïnes però sobretot tenen una gran quantitat de calci.
Les persones, que com jo hem patit fractures greus d’ossos, sabem de la importància del calci per evitar la osteoporosis i mantenir la qualitat de la massa òssia.
Aquestes llavors són també riques en fòsfor, ferro, potassi, proteïnes, vitamina A i tenen també propietat antiinflamatòries.
Incloure el sèsam a la nostra alimentació diària és una molt bona decisió perquè aquestes petites llavors són un gran aliment.
Només hem de tenir en compte que per aprofitar-les bé, el més convenient és consumir-les crues, ja que a temperatures altes poden alterar la qualitat dels greixos insaturats que contenen, i que per tal de millorar l’absorció el més convenient seria consumir-les mòltes.
Pollastre amb verduretes en el wok

Ingredients (2 persones)
-       2 cebes
-       1 pebrot verd
-       2 pastanagues
-       2 pits de pollastre tallats a tiretes
-       Oli de gira-sol
-       Salsa de soja
-       Llavors de sèsam
Preparació:
-       En un wok saltegeu els pits de pollastre tallats a tiretes amb una mica d’oli de gira-sol.
-       Un minuts després afegiu les verdures també tallades a tiretes.
-       Afegiu un rajolinet d’aigua i deixeu coure sense parar de remenar amb una cullera de fusta.
-       Quan ja comenci a estar cuit, tireu un rajolí de salsa de soja (aneu amb compte perquè la salsa de soja té força sal)
-       Deixar coure 5 minuts més.
-       Un cop estigui cuit, tireu per sobre unes llavors de sèsam.
Molt important: No poseu sal ni a les verdures ni al pollastre perquè després afegireu la salsa de soja que ja conté sal suficient.
Aquest plat es pot acompanyar amb un arròs blanc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada