Les llavors de sèsam son riques en vitamines, minerals i proteïnes però sobretot tenen una gran quantitat de calci.
Les persones, que com jo hem patit fractures greus d’ossos, sabem de la importància del calci per evitar la osteoporosis i mantenir la qualitat de la massa òssia.
Aquestes llavors són també riques en fòsfor, ferro, potassi, proteïnes, vitamina A i tenen també propietat antiinflamatòries.
Incloure el sèsam a la nostra alimentació diària és una molt bona decisió perquè aquestes petites llavors són un gran aliment.
Només hem de tenir en compte que per aprofitar-les bé, el més convenient és consumir-les crues, ja que a temperatures altes poden alterar la qualitat dels greixos insaturats que contenen, i que per tal de millorar l’absorció el més convenient seria consumir-les mòltes.
Pollastre amb verduretes en el wok
Ingredients (2 persones)
- 2 cebes
- 1 pebrot verd
- 2 pastanagues
- 2 pits de pollastre tallats a tiretes
- Oli de gira-sol
- Salsa de soja
- Llavors de sèsam
Preparació:
- En un wok saltegeu els pits de pollastre tallats a tiretes amb una mica d’oli de gira-sol.
- Un minuts després afegiu les verdures també tallades a tiretes.
- Afegiu un rajolinet d’aigua i deixeu coure sense parar de remenar amb una cullera de fusta.
- Quan ja comenci a estar cuit, tireu un rajolí de salsa de soja (aneu amb compte perquè la salsa de soja té força sal)
- Deixar coure 5 minuts més.
- Un cop estigui cuit, tireu per sobre unes llavors de sèsam.
Molt important: No poseu sal ni a les verdures ni al pollastre perquè després afegireu la salsa de soja que ja conté sal suficient.
Aquest plat es pot acompanyar amb un arròs blanc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada