En aquests casos, haurem de tenir en compte alguns aspectes:
El primer la moderació, amb un petit tros de pastís podrem gaudir de la celebració i no cal que en mengem racions excessives, el segon i més important és que sempre que pugem optarem per dolços casolans perquè, per exemple, podem evitar els greixos “trans” molt habituals a la pastisseria industrial i optar per greixos més saludables com pot ser l’oli d’oliva. També podrem controlar en els nostres dolços casolans la quantitat d’hidrats de carboni i de sucre o inclús substituir el sucre per edulcorants si tenim problemes de pes o de sucre en sang.
Aquest clafoutis és un bon exemple d’aquesta pastisseria saludable. No conté greixos (només una petitíssima quantitat de mantega per engreixar el motlle), i és baix en hidrats de carboni i en sucre, el resultat: un pastís lleuger i molt saludable i a la vegada molt gustós gracies a les maduixes que conté.
Clafoutis de maduixes
Ingredients:
3 ous
100 grs de sucre
125 grs de farina
50 cl de llet
250 grs de maduixes
Una miqueta de mantega o un petit rajolinet d’oli d’oliva
Preparació:
- Barrejar amb l’ajut d’una batedora elèctrica els ingredients per aquest ordre: el sucre, els ous, la farina i la llet.
- Engreixar amb mantega un motllo i tirar la pasta dins del motllo
- Col·locar les maduixes rentades i tallades a quarts sobre la pasta.
- Escalfar el forn
- Coure al forn a 200 graus C entre 20 i 30 minuts.
- Comprovar la cocció.
Amb aquest clafoutis de maduixes participo a la recepta del 15 del mes de maig dedicat a les maduixes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada