Potser estem a punt de
marxar de vacances i volem fer una mica de “neteja” de coses que tinguem per la
nevera, principalment de verdures.
I si féssim una pizza?
Si a més de les verdures,
tenim una mica de farina, sal i oli per fer la pasta i a més d’una llauna de
tonyina per posar per sobre, podem fer un bon sopar a base de pizza, i de
passada deixar la nevera ben neta de verduretes que van quedant.
Pizza
de verdures i tonyina
Ingredients:
(per la pasta)
300 grams de farina
150 ml d’aigua freda
2 cullerades d’oli
Una mica de sal
Ingredients: (per la pizza)
4 cullerades grans de
tomàquet fregit
Formatge tipus mozzarella (
jo no tenia mozarella i he posat Havarti, tot i que no és el mateix)
Una ceba gran
Un pebrot groc
Un carbassó ( es poden
utilitzar les verdures que tingueu)
Unes taperes
Una llauna de tonyina en oli
d’oliva
Preparació:
Comenceu per preparar la
massa de la pizza.
Barregeu la sal i la farina
en un bol.
Afegiu l’oli i remeneu una
mica.
Afegiu l’aigua a poc a poc i
aneu amassant amb les mans durant 5 minuts fins que la pasta no s’enganxi als
dits.
Formeu una bola i deixeu-la
reposar mentre talleu i prepareu la resta d’ingredients.
Poseu el forn en marxa a
250º C, escalfor a dalt i a baix.
Sobre la safata del forn,
poseu un paper de forn i esteneu la massa fins a deixar-la ben fina amb l’ajut
d’un corró. Si voleu donar-li forma rodona, feu-lo amb l’ajut d’un plat o
safata rodons.
Sobre la pasta poseu el
tomàquet fregit ben repartit i el formatge.
Poseu també la ceba, el
pebrot i el carbassó tallats.
Finalment, poseu la tonyina,
una mica d’orenga i un raig d’oli.
Baixeu la temperatura del
forn a 220ºC.
Introduïu la pizza en el
forn calent i deixeu coure entre 10 i 15 minuts, depenent del forn i del grau
de cocció que vulgueu obtenir
De seguida que tragueu la
pizza del forn, afegiu un grapat de tàperes i just abans de menjar-la, podeu
afegir una mica d’oli picant i una mica més d’orenga ( si us agrada)
Serviu-la ben calenta
Només
4 coses sobre...la pizza
-La pizza és segurament el
plat més popular en tot el món. Originaria d’Itàlia s’ha estès per tot el món
segurament gracies a la facilitat de la seva preparació, la seva versatilitat i
la comoditat en el seu consum. Es calcula que el 20% dels restaurants mundials
són pizzeries.
-A l’antiga Grècia ja es
consumia un plat semblant a la pizza. Es deia “plakous” i era un pa pla on es
posava per sobre, herbes, ceba, all i formatge. Després del descobriment d’Amèrica
va arribar a Itàlia i a tot el món, un dels ingredients principals de la pizza:
el tomàquet.
-Tot i que a vegades es pot
associar la pizza amb el fast food i amb el menjar escombraria, alguns científics
asseguren que la pizza és una menjar molt saludable i que disminueix el risc de
contraure càncer, degut principalment al licopè, un antioxidant present en els tomàquets
i que és el causant del color vermell intens d’aquest fruit.
-Una de les pizzes més
populars és la Margarita. El seu origen es situa al 1889, quan un famós cuiner
italià: Raffaelle Esposito, va crear aquesta pizza en honor a la reina
Margarita de Savoia . Els ingredients que va utilitzar aquest chef van ser
mozzarella (color blanc) tomàquet (color vermell) i alfàbrega ( color verd) i d’aquesta
manera simbolitzava la bandera tricolor italiana.
Avuí l'he fet per sopar i espectacular!
ResponEliminaGràcies per compartir 💝