Amb aquestes calors fa molta
mandra entrar a la cuina i fer àpats elaborats i complicats, que en altres
èpoques de l’any, ens encanta i ens relaxa cuinar. Ara, però, busquem plats
ràpids i que puguem tenir llestos en un tres i no res.
Musclos
al vapor amb mango i alvocat
Ingredients
( 2 persones):
Un quilo de musclos
2 alvocats petits
½ mango
½ ceba tendra
Julivert
Oli d’oliva
Vinagre
Preparació:
Netegeu els musclos.
Poseu-los a coure en una
cassola plana amb un raig d’aigua.
Tapeu la cassola.
Quan els musclos es vagin
obrint, traieu-los de la cassola.
Traieu una de les closques
de cada musclo.
Talleu petits l’alvocat, el mango,
la ceba tendre i el julivert.
Amaniu els quatre
ingredients (alvocat, mango, ceba i julivert) amb oli i vinagre de Mòdena.
Barregeu bé.
Disposeu els musclos en un
plat i poseu per sobre el preparat que hem fet amb l’alvocat, el mango, la ceba
i el julivert més l’oli i el vinagre per sobre els musclos i serviu-los.
Es pot substituir el vinagre
de Mòdena per llimona o llima.
Només
4 coses sobre...el mango
Plàtans, pinyes,
mangos...són fruites tropicals molt populars a casa nostra i avui anem a
conèixer una mica més d’aquesta deliciosa i saludable fruita.
-El mango és originari de la
Índia i amb aquesta fruita es prepara en aquest país una beguda que s’anomena
Aam Ka Panna i serveix per combatre la calor.
-El mango és també molt
beneficiós per la bona salut de les dents. La raó principal és el seu alt
contingut en vitamina C. Només amb un mango al dia tindríem la dosi recomanada
pels nutricionistes.
-El mango és també ric en beta
carotè, un element que té la capacitat de convertir-se en vitamina A. Aquesta
vitamina té la propietat de prevenir l’aparició del càncer gracies a les seves
propietats antioxidants.
-Per saber si un mango està
madur, haurem de comprovar que sigui lleugerament tou i que faci bona olor. En
canvi el color de la pell no ens indica el grau de maduració, sinó que aquest
color depèn de la varietat de mango. El color de la polpa sí que indica el grau
de maduració, d’aquesta manera hem de saber que el mango madur ha de tenir la
polpa de color taronja.
Els musclos són un dels meus plats preferits i aquesta recepta ha d'estar molt bona amb aquests ingredients.una abraçada
ResponEliminaGracies pel vostre comentari. És veritat està molt bona aquesta recepta i és fàcil de fer.
ResponEliminaSalutacions
Conxita
Quin goig que fa aquest plat! I si que fa mandra entrar a la cuina... calor terrible i poques ganes de cuinar :o)
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
Moltes gracies Palmira i ànims amb la calor. Tot i que a casa teva no deu fer-ne tanta com aquí a Barcelona.
ResponEliminaPetons
Conxita